Голяма БИТКА ще е за оцеляването на двама министри

0

„Продължаваме промяната“ ще се бори със зъби и нокти за двама свои министри, които управляват над 10 милиарда лева ресурс. Става въпрос за регионалния министър Андрей Цеков и земеделския Кирил Вътев. Апетитите към ведомството на първия са огромни, тъй като и през 2024 година ще се хвърлят милиарди в строителството на нови пътища, жп трасета, ВиК ремонти, пише „Галерия“.

Атаките към Цеков обаче са много премерени. Причината – финансистът е много ценен в ръководството на ПП, като вече минава за едва ли не трети човек, там след Асен Василев и Кирил Петков. В „Промяната“ ще реагират много болезнено, ако бъде посегнато точно на Цеков. И в ГЕРБ, и в ДПС го знаят. Още повече, Цеков успя да отпуши няколко важни проекта за България. Очаква се чрез дребна промяна на законите в парламента да бъде осигурено и пълното финансиране за Довършването на „Хемус“ – болната тема на няколко правителства. Става въпрос за вкарване в ред на т.н. „инхаус процедури“, през които десетки милиони левове изтекоха в чували и апартаменти по Дубай.

Изключително оспорвана обаче ще бъде битката за земеделието. Там дават много висока оценка на работата на министър Вътев, известен бизнесмен от месопреработването.

Апетитите съм поста му обаче са огромни. По тази причина Вътев е „клатен“ постоянно от казионни синдикалисти и браншови организации. Целта е да бъде изкаран като некадърен и пратен в пенсия, а вместо него да се настани проверен кадър.

Иначе за пътници минават икономическият министър Богдан Богданов, Александър Йоловски на електронното управление, Зарица Динкова на туризма. Изключителен натиск през последните дни има за махането на

Тодор Тагарев, макар че последният минава за човек на американското посолство и висши кадри на НАТО. ГЕРБ и ДПС обаче неслучайно изреваха от протоколен гаф на МО, който пропусна депутати и шефове на парламентарни групи сред поканените за традиционния ритуал по освещаване на бойните знамена. Едва ли някой от тях е щял да бъде върнат от събитието на Йордановден, но лично парламентарният шеф Росен Желязков надигна вой от Виетнам.

От ПП-ДБ дадоха на заден за смяна на вътрешния министър Калин Стоянов.

Смяната в такъв момент на МВР шефа ще е знак към партньорите ни, че не се справяме по границата, коментират от ПП-ДБ.

Но! Бившият вътрешен министър Иван Демерджиев, човек на президента Радев, даде сигнал, че Стоянов е издигнал за свой заместник полицай, замесен в трафик на хора. Ако нещо по темата бъде доказано, това би могло да послужи като повод за смяната на Стоянов.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече