Кроят заговор срещу Васил Терзиев

0

Три капана дебнат Васил Терзиев в Столична община. Политическият заговор се разработва от ГЕРБ. Лидерът на партията Бойко Борисов лично е разпоредил наказателната акция, защото още не може да прежали факта, че загуби София, въпреки че го играе непукист. Затова е решен на всичко, за да дискредитира градоначалника, сподели пред „Галерия“ източник от „Московска“ 33.

Борисов управляваше еднолично София от 2005 до миналата година – първо като кмет, а после чрез Йорданка Фандъкова, която и крачка не правеше без разрешение от шефа.

Циркът с неизбирането на председател на Столичния общински съвет, който блокира работата на общината, е част от схемата. Няма сформирани комисии, няма бюджет, няма пари в сметките. На практика Васил Терзиев е с вързани ръце, защото и една пейка да се боядиса е нужно решение на СОС. В същото време точно Терзиев е нарочен за виновник за всички проблеми в града.

Първият капан, който дебне кмета, е да се разиграе класическата схема и да се инсценира криза с боклука. Договорите на сметопочистващите фирми изтичат, а без решение на СОС нови договори няма и да има. Сегашните фирми бяха доведени от ГЕРБ, а собствениците им минават за близки до Бойко Борисов. Репетицията вече беше направена с непочистването на падналите клони и дървета след ноемврийската буря.

„Бойко само трябва да даде знак и фирмите спират да извозват сметта с извинението, че не им се плаща и работят на загуба. Само за няколко дни контейнерите ще се препълнят. Първият порив на вятъра ще разпилее боклуците по улиците. Хората ще се изнервят, а троловете ще вдигнат врява в мрежите. Виновникът ще е Васил Терзиев“, довери източникът.

Формулата при този сценарий е ясна. Борисов ще пристигне с бял файтон и ще реши кризата с думите: „Аз казах ли ви, че без мен не може“.

Втората клопка, за която и самият Васил Терзиев няколко пъти предупреди, е свързана с липсата на пари по сметките. „Има 70 милиона за плащане и 0 лева по сметките. Това е наследство, с което аз трябва да се разправям. 70 милиона лева, които няма с какво да ги разплатим“, призна столичният кмет.

Заради неработещия СОС има сериозен риск да се блокират европейските програми, а те пък финансират големи проекти като строежа на метрото. Спре ли строежът на метрото в „Левски“, „Слатина“ и в други квартали, където от години чакат градската железница, хората ще извикат на умряло. Виновен отново ще е кметът.

Третият капан, сглобен в Банкя, е да се предизвика социално напрежение. Районните поликлиники  (ДКЦ), детски градини, градски транспорт, всичко чака на общинско финансиране. Готвят се протести на служители от транспорта. Може да се стигне и до грозни сцени със студени радиатори в детски и болнични заведения. Крив за това отвово ще бъде Терзиев.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече