Докога службите ще спят за десетките имоти на Рашков и за разработката „Градинаря“ СНИМКИ

0

19 имота – апартаменти, дворни места, къщи, ниви, складове, гаражи и фитнес, притежава Бойко Рашков – това става ясно от декларацията му, подадена пред КПКОНПИ. 

На изброената по-горе собственост може да завиди дори принцът на Монако Алберт. Короната от апартаменти и коли обаче е собственост на един комунистически следовател, който в цялата си битност е бил държавен служител.

Кой знае защо обаче години наред някогашното парламентарно острие се измъква сух от уж обективните и многобройни проверки.

Същата е ситуацията засега и с разработката „Градинаря“. БЛИЦ отправи въпроси до КПКОНПИ, ДАНС и службите относно предприетите по случая действия. 

За какво става дума в „Гардинаря“?

Всичко започва през 2021-а от сигнал на наша банка до ГДБОП, че по сметката на неизвестен за службите столичанин постъпват транзакции за стотици хиляди от чужбина, след което парите се теглят в брой, става дума за милиони левове.

При първоначалното разследване спецченгетата установили, че получател на парите е човекът, работещ като градинар в имението на Бойко Рашков, намиращо се край Околовръстното шосе зад масивната сграда, в която се помещава Академията на МВР.

Банката предоставя данните на мъжа и неговия телефонен номер, след което в сектор „Пране на пари“ при ГДБОП, който към онзи момент се ръководи от Явор Серафимов (в момента заместник-директор на ГДБОП, б.ред.) се регистрира оперативна разработка „Градинаря“.

Проверката на ГДБОП по това време разкрива, че получателят на преводите е възрастен мъж, който живее в София зад Академията на МВР, където се намира и къщата на Бойко Рашков. Става въпрос за близък приятел по чашка на Рашков, който живее в имението му и изпълнява ролята на негов прислужник.

Крайно време е службите да се събудят и да се разровят дълбоко в случая, за да не остава в обществото усещането, че в България има недосегаеми политици, както в банановите републики.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече