Кoй иска да набута Атанасова в КС със заплата от 11 бона?

0

Най-важният въпрос, който всички в парламентарната група на ГЕРБ си задават от няколко дни е: „Кoй иска да набута Десислава Атанасова в Конституционния съд?“. Колегите й са съгласни, че нежното острие на партията трябва да бъде възнаградена за вярната си служба, но мнозина си задават въпроса защо точно на тази длъжност.

Близки до Бойко Борисов обаче са категорични, че лидерът им никога не предприема подобна стъпка, ако не е премислил и претеглил нещата отвсякъде.

Според източници на „Галерия“ бившият премиер всъщност изпраща доскорошната си любимка на „луксозно заточение“ за девет години – толкова е мандатът на един конституционен съдия. А като прибавим и още факти – заплата от 11 хиляди лева на месец към момента, шофьор и пенсия в същия размер след края на мандата, депутатката със сигурност трябва да е доволна от тази щедрост.

Все пак тя свърши достатъчно много работа за последните години, бранеше Борисов като една Раймонда Диен.

„Като първа дама на ГЕРБ няма как да не получи заслужена награда“, казват вътре в парламентарната група. Някои от тях обаче злорадстват, че войната между нея и Мария Габриел е спечела от бившия еврокомисар, настоящ външен министър и бъдещ премиер. Затова царското заточение на Атанасова, която буквално мина през огън и вода през последните няколко години, изглежда като логичен финал на този дамски дуел. Тя не можела да приеме скорострелното издигане на политически пост на семплата Габриел.

„Докато Деси и Томислав Дончев правеха реална политика, Габриел просто си пиеше кафето“, отбеляза депутат от ПГ на ГЕРБ-СДС, който подхвърли: „А къде е Дончев, виждали ли сте го, чували ли сте го скоро?“.

Някои колеги на Десислава Атанасова отиват още по-надалече като наричат тази стъпка на Борисов наказание и са донякъде прави. Работата в КС няма нищо общо с повърхностните политически интриги и кавки, в които Атанасова влизаше.

Според друга версия пък Борисов е отстрелял любимката си заради връзки с ДПС, с които той самият бил добре запознат. На лидера му докладвали, че родената в Дулова юристка напоследък имала достатъчно близки отношения с високопоставен политик, твърде близък до сглобката. Което със сигурност е притеснило лидера на ГЕРБ заради това, че е възможно по този начин в партията му да се прокара политиката на ДПС и Доган.

В близия кръг на Борисов коментирали, че най-опасни са двойните агенти. Дали тук става дума за подобни действия още не е ясно, но затова пък презастраховането можело да бъде само от полза, защото в ГЕРБ хората масово се питат: „Кой набута Деси в КС?“.

В групата се шушука и друго – че скоро не са виждали жилището на Атанасова в столичния квартал „Гео Милев“ да е обитаемо. Което логично водело до последната версия. „Личният живот на всички е неприкосновен“, повтарял Бойко на всички, които му подхвърляли слухове.

Изборът на Атанасова не беше приет с голямо въодушевление сред партньорите в сглобката. Дамата от Дулово завършва право през 2001 година в УНСС и практикува като юрист от 2005 до 2007г. Първите две години работи като юристконсулт в психодиспансера в Русе, а следващите две години е юристконсул в местната болница.

Добива адвокатски права през 2011 година, когато вече заема политически постове в ГЕРБ.

Други активисти на десницата пък призоваха резилът с подкрепата за Атанасова да бъде поне изтъргуван. В замяна ГЕРБ да гласува най-после за нов председател на Общинския съвет в София, за да бъде отпушена работата в най-голямото кметство, доминирано вече от ПП-ДБ. Поне в кулоарите на парламента за такава сделка засега не се е чуло.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече