Масони окупираха „Промяната“ в Пловдив, разчистват структурата от неудобни хора

0

След парламентарните избори през 2023 година Асен Василев на практика е подарил на свой приятел, не толкова известен бизнесмен, но с висш ранг в масонска ложа под тепетата – Димитър Русев, пловдивската организация на партията. Русев има интереси в туристическия и енергийния бизнес, а също така и към летище „Пловдив“. Точно бизнесменът и обкръжението му от масонската ложа са финансирали предизборната кампания на „Продължаваме промяната“ в Пловдив на местните избори през октомври. Те не бяха особено успешни, след като ГЕРБ спечели и кметското място, и мнозинство в местния парламент, писа „Галерия“.

Точно този кръг се надява през „Продължаваме промяната“ да добие влияние в управлението и разпределението на средства в Пловдив. Първото нещо, което е направил Русев, след като е получил властта, било

да се отърве от популярните лица

на ПП под тепетата, като ги замести с послушни нему хора. Така областният координатор на ПП Венцислава Любенова – председател на Външна комисия в 47 народно събрание, бързо беше заменена с никому неизвестния, но послушен нов член на партията Николай Гюров. Говори се, че началникът е член на същата масонска ложа. Свързан е с няколко фалирали фирми и големи длъжници към държавата. Как такъв човек е минал през процедурите за избор, си остава загадка и за членовете на ПП в Пловдив. Гюров не успя дори да намери кандидат за кмет на „Тракия“ и сам се пусна в надпреварата, като записа най-лошия резултат сред всички райони.

Лоялни и работещи членове на партията са били или изхвърлени от листата за общински съветници, или избутани на неизбираеми позиции. В челото бяха подредени Гюров и Тодор Токов, съпругът на Жана Токова, която е много близка до Василев. Нищо, че до този момент Токов не беше се мяркал въобще в партийния живот на Промяната“. Това демотивира и отблъсна огромна част от членовете на партията в Пловдив.

Основателите на ПП в града и региона са убедени, че

тече вътрешна разпра с всички личности,

които бяха тръгнали да застрашават по популярност, лидерите. Пример е напускането на партията от Иван Христанов в началото на 2023-та. При едни бъдещи предсрочни парламентарни избори почти сигурно е, че водач на листата в Пловдив вече няма да е Никола Минчев, а най-вероятно тази позиция ще бъде отстъпена на кандидат от ДБ (Йордан Иванов от ДСБ). Доказателство за това са и скорошните събития около избор на председател на НС при ротацията.

За друг известен депутат от ПП, избиран от Пловдив-проф. Даскалов, станал популярен и много харесван с действията си по разбиването на престъпната група на „Капитан Андреево“, се говори, че въобще няма да намери място в пловдивската листа при следващите парламентарни избори.

По този начин Димитър Русев разчиства места за послушните му хора. След превземането на структурата в Града под тепетата, масонът се е прицелил и в същата схема за 17 МИР – Пловдивска област.

Традиционно оттам са избирани депутатите на ПП Росен Костурков и Стою Стоев, а областен координатор е един от най-старите и лоялни членове на партията – Георги Рогачев. И двамата депутати са били председатели и заместник-председатели на комисии в НС. Костурков оглавяваше земеделието, а Стоев беше всепризнато успешен председател на Правната комисия в 49 НС и стана много популярно лице. И двамата са доста известни и в град Пловдив, и в Пловдивска област и често са търсени от местни и национални медии за коментари и анализи. Освен това,

и двамата са безкомпромисни

и имат голяма нетърпимост към подмолните игри. Това обаче не е удобно на Русев и хората около него и за това по изпитаната вече схема е започнал процес по избор на нов Областен координатор на ПП за областта, който да овладее и напълни общинските структури на „Продължаваме промяната“ с послушни членове. Дали това няма да е краят на партията в целия регион ще се-разбере съвсем скоро.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече