Борисов като светец – вградиха името му в манастир в селото на братя Галеви СНИМКА

0

Името на бившия премиер е увековечено в стенопис на входа на Ресиловския манастир

Името на Бойко Борисов е увековечено в стенопис на входа на Ресиловския манастир, намиращ се между Дупница и Сапарева баня. Черквата „Покров на Пресвета Богородица“ посреща богомолците с надпис: „С благословията на светейшия патриарх Неофит, игумения Мелания и със съдействието на г-н Бойко Борисов“, пише в. Ретро.

Причината за увековечаването на лидера на ГЕРБ в светата обител е, че през 2019 година, докато бе премиер, множество църкви, включително Ресиловския манастир, получиха финансиране и бяха ремонтирани със средства от Програмата за развитие на селските райони.

„Щом сме поставили надписа, значи сме счели, че това е необходимо. Той си стои в притвора, където се поставят такива надписи. Общественото мнение е колебливо, различно и често пъти крайно. Ние не желаем и не можем да го променим“, коментират от Светата обител.

Благодарни сме на Бойко Борисов, защото през годините, когато управляваше държавата, бяха отпуснати общо 150 милиона лева за ремонти на половината храмове на България, които сега щяха да са разрушени. Много правителства управляваха, но само той помогна на Българската православна църква“, казва пред вестника сестра Мария от обителта.

Ресиловският манастир „Покров Богородичен“  се намира в северозападното подножие на Рила планина, на около 1,5 км от прословутото село Ресилово. То се прочу преди години, когато стана ясно, че там се намира имението на подземните босове братя Галеви.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече