Асен Василев смени отбора, мина в този на Бойко

0

Финансовият министър скъса с бившия си съпартиец, омаяли го, че ще е вицепремиер

Нов кадър има за дясна ръка лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, след като финансовият министър Асен Василев окончателно сменил отбора и вече е минал в този на доволните от управлението, коментира се упорито в политическите кръгове. За разлика от съпартиеца си и верен приятел Кирил Петков, който още критикува правителството и постоянно прави опити да се разграничава и налага като фактор, Василев бил предоволен от ситуацията в „сглобката” и открито минал на страната на Борисов, разказаха за „Уикенд” депутати от една от партиите в коалицията.

От месец и повече пък Борисов, който бе върл критик на Василев, е пръв негов поддръжник и го хвали където свари за стабилността на финансите и превъзходния по думите му бюджет. Асен Василев и Бойко са си стиснали ръцете кметовете на ГЕРБ да получават пари от държавата, та дори и за неготови проекти и така настъпил мирът и разбирателството между двамата политици. Финансистът пък бил омаян и че ще е вицепремиер в кабинета „Габриел” след ротацията март месец.


Кирил Петков и обкръжението му пък от доста време са в сериозно обтегнати отношения с Асен Василев и неговия екип, тъй като финансовият министър смятал съпартиеца си и съратник за „страшен наивник”, издадоха депутати. Петков имал блянове за управлението, а финансовия министър бил здраво стъпил на земята и именно заради него започна изобщо формирането на „сглобката” с довчерашните противници от ГЕРБ. Това сериозно разединило тандема, ала Асен Василев се оказал от печелившата страна, докато съпредседателят на ПП Кирил Петков бил силно изолиран. В партията и групата на десните дори се говори, че обещанията му за места в евролистите наляво и надясно и опитите му сам да кадрува свои хора в регулаторите, които тепърва ще се попълват, ще бъдат сериозно преразгледани и орязани здраво, а бившият премиер щял напълно да изпадне като фактор във формацията.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече