Бивш депутат от „Продължаваме промяната“ бил баща на второто дете на Габриела

0

Бившият депутат от „Продължаваме промяната“ Велико Минков обяви в профила си във Фейсбук, че е биологичният баща на 4-месечното бебе на задържаната за убийството на съпруга си Пейо Пеев в София – Габриела Славова.“Имам основание и съм сигурен, че съм биологичен баща на 4-месечния Кристиян, роден от Габриела Славова, която е обвинена в убийството на съпруга си Пейо Пеев“, написа 32-годишният програмист, който бе избран за народен представител от МИР Русе на извънредните парламентарни избори през ноември 2021 г., но след като гласува за правителството подаде оставка и напусна Народното събрание.

Пред NOVA Велико Минков заяви, че Габриела и Пейо са сключили брак три месеца преди раждането на второто дете. Той разказа още двамата са били разделени и в този период са имали връзка, приключили отношения по средата на бременността. Убитият Пейо и Велико Минков се срещнали за първи път на раждането на детето и тогава се разбрали, че е редно второто дете да бъде записано именно на биологичния си баща. В общ чат между двамата Пейо имал и подозрения, че е бил тровен от Габриела и майка й. 

В момента бебето е на 4 месеца и Велико Минков никога не е виждал детето си, ще бъде повдигнато дело за бащинство. Освен това Минков заяви, че историята на първото дете е била същата. Габриела го родила тайно от Пейо Пеев, за да не бъде записано на него. 

Адвокат Пламен Борисов съобщава, че Велико Минков е завел гражданско дело №1568/2023г. за установяване на произхода на сина си Кристиян пред Бургаския окръжен съд.

„Исковата молба е предявена още преди детето да се роди, след като г-н Минков, при опита си да припознае детето, разбира, че припознаването не може да бъде признато, защото дни преди подаването на декларацията за припознаване, майката на детето е сключила граждански брак с (вече покойния) г-н Пейо Пеев, от когото има друго по-голямо дете. За съжаление съдебните процедури по оспорването на произхода на детето от г-н Пеев и признаването на г-н Минков за баща, текат неадекватно бавно, спрямо социалната необходимост. В резултат от това, г-н Минков не може да поеме грижата за сина си, докато не бъде признат от държавата за негов баща“, допълва юристът.

Самият Велико Минков допълва, че има вероятност нещата със заведеното гражданско дело да се усложнят.

„И да продължи с години невъзможността на сина ми не просто да бъде отглеждан от мен, а и да има въобще контакт с мен“, пише бившият депутат от ПП.

33-годишната Габриела Славова-Пеева, началник на отдел в Община Бургас, и 54-годишната й майка Красимира Трифонова, която е дипломат от кариерата и бивш консул на България в Тайланд, бяха задържани и обвинени за умишленото убийство на 44-годишния съпруг на младата жена – Пейо Пеев. Жестокото престъпление бе извършено на 18 декември в лек автомобил пред блока, в който живеят майката и дъщерята, в столичния квартал „Изгрев“.

На закрито заседание в понеделник вечерта Софийският градски съд остави Красимира Трифонова за постоянно в ареста, но Габриела Славова бе пусната под домашен арест. Младата жена ще носи и електронна гривна за проследяване. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече