Бившият на Деси Атанасова – милионер от Русе (Истината за развода й)

0

Близо 10 години Десислава Атанасова умело прикрива раздялата си със своя съпруг Красимир Атанасов. Женското острие на ГЕРБ е изключително пестелива на подробности около личния си живот, който е обвит в абсолютна мистерия въпреки завидно дългия й стаж по високите етажи на властта.

Избраната преди дни за конституционен съдия Атанасова избягва да коментира развода си, но от 2014 г. насам тя не съжителства заедно с бившия си съпруг, от кого то всъщност е единственият й син Владислав. Той е на 22 години. Завърши престижно столично училище през 2020 г., а после записа да следва виеше образование, като майка му отказва да сподели към коя сфера се е насочил и дали е продължил образованието си у нас , или в чужбина. „Обича рисуването, моделирането, философията, историята. Каквото и професионално развитие да му предстои, му желая да обича професията си и да работи с желание. За мен е по-важно какъв човек е“, лаконична е за единственото си дете тя.

Твърде възможно е синът на Атанасова обаче да наследи бизнес империята на своя баща. Красимир Атанасов е строителен предприемач, собственик на две големи фирми в Русе. Едната от тях -„Декра Строй“ ЕООД, през годините е печелила значителен брой обществени поръчки. Печалбите й годишно варират между 3 и 4 милиона лева, вижда се от данни От Търговския регистър. Основната й дейност е свързана със строеж на жилищни и нежилищни сгради, ремонти и предприемачество. Втората фирма на бившия съпруг на Деси Атанасова с интересното име „Мравка“ се занимава с търговия на стоки и услуги, продажба на вещи и недвижими имоти, строителство, проектиране, реставрация и др.

Красимир е инженер по образование, родом е от Русе и е завършил строителния техникум там. На 54 години е, което значи, че е с 9 години по-възрастен от вече бившата си жена. Атанасова никога не е споделяла как се е запознала с бизнесмена, както и защо се е стигнало до раздялата им. Единствено е казвала, че след развода ги свързвал само синът им. Към момента не е ясно дали сърцето на една от първите дами в ГЕРБ е свободно или не.

Родената в Дулово Атанасова обитава просторен етаж от баровска къща в столичния квартал ,,Гео Милев“, установи проверка на ПИК. Макар имотът да е надлежно деклариран от доскорошния председател на парламентарната група на ГЕРБ пред КПКОПИ, буди безпокойство цената, за която тя се е сдобила с него. През октомври 2012 г. Атанасова купува стаж от къщата, разположена на ул. „Христо Максимов“ №19. Имотът се намира в близост до Румънското посолство и до парк „Гео Милев“. По това време Атанасова е министър па здравеопазването в първия кабинет на Бойко Борисов и все още е щастливо омъжена. Заедно с вече бившия й съпруг Красимир Атанасов закупуват първия стаж от въпросната къща, който представлява 132 квадрата разгъната застроена площ, заедно с 350 квадрата от парцела, което е 1/4 от целия имот. Видно от снимки в Гугъл Мапс от 2012 г., къщата не е била в лъскавия си вид, в който ще я видите към днешна дата, но въпреки това изглежда прилично – със сменена дограма и поддържан двор. Атанасова и съпругът й сключват сделката за сумата от 87 130 лева. Тя е видна от декларацията пред КПКОНПИ на бившата председателка на парламентарната група на ГЕРБ. Разделена на квадратите застроена площ (тук не се включва придобиването на 1/4 от парцела), това прави 660 лева на квадратен метър. Или обърнато г в евро – 330 евро. Проверка в сайтовете за имоти показва, че средните цени в квартал „Гео Милев“ за периода от януари 2012 до януари 2013 г. са варирали между 790 и 860 евро. Или около 1600 лева. Което означава, че Атанасова купува етажа от къщата на двойно по-ниска цена. Близо 1000 лева по-евтино за квадратен метър. Според средната цена за 2012 г. за този район имотът би следвало да струва около 210 000лева. Разбира се, не се изключва възможността Атанасова да е поискала сделката да бъде изповядана по данъчна оценка, за да си спести данъци и такси. И в двата случая обаче се повдигат въпроси както за моралния аспект на покупката, така и за това дали бившата председателка на парламентарната група на ГЕРБ е имала проблем с доказването на доходите. Към днешна дата къщата е реставрирана и в отличен вид. Цената й е скочила в пъти.

Преди 4 години Деси Атанасова се сдоби и с евтина вила в курорта Рибарица край Ловеч. Тя закупи горската си резиденция с разгъната площ от 145 кв. м и двор от 1269 кв. м само за 50 хиляди лева.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече