Корнелия черпи със зеле и бяло вино за ЧРД (Снимки)  

0
Обсипаха шефката на БСП с китки за 5 хиляди лева  

С обеден банкет в централата на БСП на столичната улица „Позитано“ Корнелия Нинова е отбелязала 55-ия си рожден ден преди дни. Лидерката на социалистите е родена на 16 януари и по традиция винаги черпи подчинените си в кафенето на партийната централа, където се опъват тежки софри.

Този път менюто се състояло от сезонна и витаминозна зелева салата, мезета, скара и бяло вино, похвалиха се присъствали на тайната сбирка. Имало музика, песни и танци, а рожденичката била обсипана с подаръци. Повече от 50 букета отрупали личния кабинет на Нинова, кой от кой по-пищни и по-скъпи. Приблизителната обща стойност на китките, които шефката на БСП получила, надвишавала 5 хиляди лева. Разбира се, не липсвали и други армагани – бижута, аксесоари, картини, скъпи сувенири и сантиментални жестове. Част от колектива например ѝ поднесли пано с любимите ѝ нейни снимки, което да окачи в дома си или в кабинета си. За повода рожденичката избрала и специален тоалет – чисто нов костюм от бяло букле, напомнящ моделите на престижната френска марка „Шанел“. Досега Нинова не е носила полата и сакото и вероятно са част от обновения ѝ гардероб.

След работния рожден ден Корнелия изкарала вечерта само в компанията на съпруга си Митко, с когото се почерпили за нейно здраве, както повелява традицията. Обичайно той също я радва за празниците ѝ с бижута или часовници, тъй като лидерката на червените е видна колекционерка на аксесоари и те са голямата ѝ женска слабост. За съжаление, синът ѝ Рафаел не могъл да си дойде за 55-годишнината ѝ от Америка, но пък я поздравил по телефона. Макар да е на 30, той има силна връзка с майка си и се чуват всеки ден, като самата тя неведнъж е доверявала, че с него консултира не само лични въпроси, а и важни политически решения.

Навръх празника си освен честитки Нинова получи и поредна атака от своя враг №1 в партията – Кирил Добрев. Точно на рождения ѝ ден той сподели във фейсбук, че заради изключването му от БСП по инициатива на лидерката и приближените ѝ не можел да си издаде нова кредитна карта и в банката го обявили за лъжец. „Безсилен съм да реша един прозаичен казус и моля за съвет. Преди 1 година заедно с други мои приятели една жена ме изключи от БСП за втори път, и то отново с измама. Да си призная, не страдам особено. Преди Нова година отивам в банката, за да си подновя кредитната карта. Попълвам документите и съм в очакване на новата карта. Днес получавам обаждане от отдел „Сигурност“, че съм попълнил документи с невярно съдържание. Леко се напрегнах. Нищо, че в България имахме премиер, попълнил декларация с невярно съдържание, подобно обаждане ме изненада. Оказва се, че според банката аз съм спестил, че съм част от партиен ръководен орган… Подписал съм се под документ с невярно съдържание. Как съм „спестил“, като според една жена нямам общо с партията. Нося документи, решения, медийни публикации, а отсреща ми отварят АПИС и чета – Кирил Николаев Добрев член на НС на БСП. Защо ни заблуждавате, г-н Добрев, да не кажем лъжете… Ако пък разпиша декларация, че съм част от ръководен орган, пак лъжа… Та молбата ми е огромна. Как да направя така, че да не лъжа никой освен себе си …“, написа Добрев.

Нинова с колеги от „Позитано“ 20


Купонът се провел в кафенето на партийната централа на БСП

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече