Плевнелиев: Радев взриви независимостта на Конституционния съд

0

С действията си държавният глава за пореден път наруши Конституцията. Румен Радев взриви независимостта на Конституционния съд.  Той няма право да казва на съда какво трябва да прави. Това коментира президентът (2012-2017) Росен Плевнелиев по НОВА.

Той уточни, че е бил леко изненадан от решението на НС, което е фиксирало срока с мандатността на конституционните съдии. „Дали е седем или девет години, каква е разликата?Нека съдът да реши сам. Браво на депутатите, че направиха публична процедура, в която имаше изслушване”, уточни той.

По думите му Десислава Атанасова е била 15 години в политиката. „Ако Румен Радев посочи един скандал, в който тя е забъркана, доказателство за липса на интегритет щяхме да го чуем. Оказа се обратното, Румен Радев като символ на политическото заяждане. Познавам Десислава Атанасова, тя е била в НС, председател на парламентарна група. През нея е минал всеки закон. Тя е много компетентна в това”, добави Плевнелиев.

Според него „некоалицията”е форма на сътрудничество между политически партии, която постига резултати. „Няма какво да се крием и да кажем, че ДПС не са важни, те са важни. ДПС са системна партия. Те в момента играят позитивна роля, че подкрепят правителство, което върши добра работа за България. Резултати вече има –влязохме в Шенген. Ние сме вътре в системата“, каза той.

По думите му голямата цел на това правителство е влизане в еврозоната и то трябва да бъде подкрепено. „Не трябва да има никакви извънредни избори, докато не влезем в еврозоната”, допълни Росен Плевнелиев.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече