Пълно с ругатни: Митрофанова шокира Атанас Атанасов с писмо

0

„Приемете, уважаеми господин председател, уверения във висота ми към вас почит“. Така завършва писмото, което руската посланичка Елеонора Митрофанова е изпратила до лидера на ДСБ Атанас Атанасов. То придружава декларацията на Държавната дума от преди седмица, в която руските депутати защитават Альоша и направо обявяват партията за враждебна и маниакална.

Половината от декларацията е пълна с ругатни към партията, председателствана от Атанасов. Тя е определена като „известна с яростната си русофобия, последователен поддръжник на прозападната ориентация на България и участието й във всички авантюри на НАТО.“, пише „24 часа“.

„Депутатите от Държавната дума на Федералното събрание на Руската федерация изразяват крайно възмущение във връзка с провокативното и цинично предложение на членове на Общинския съвет на Пловдив от партия „Демократи за силна България“ (ДСБ) за демонтиране до края на 2024 г. на паметника на съветския войник-освободител „Альоша“… Поредната безразсъдна враждебна постъпка на представителите на партия ДСБ е явна демонстрация на пренебрежително отношение към историята на страната им, подъл опит за оскверняване на общата историческа памет на нашите братски народи, маниакално отчаян опит да се принизи героичният подвиг на съветските войници, решаващият принос на СССР и съветския народ в борбата с нацизма по време на Втората световна война“, се казва още в документа.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече