Георги Първанов крие внуците, синът му ги показа на фотосесия

0

Най-малките внучета на експрезидента Георги Първанов, който бе на държавното кормило от 2002 до 2012 г., изгряха в социалните мрежи благодарение на семейна празнична фотосесия. Цели две години родителите им Ивайло Първанов и Росица ги отглеждаха извън светлината на прожекторите. Гордостта им обаче да се похвалят с малките ангелчета явно е надделяла и те публикуваха коледна снимка в мила семейна обстановка. 

Синеоките хлапета – близнаците Зара и Николай, позират в прегръдките на по-големия си брат – 4-годишният Георги, и на своите родители. И трите внучета на бившия държавен глава си приличат поразително, имат сините и русите коси на своя известен дядо.

Николай Първанов и съпругата му заедно с трите им деца.

Снахата на Първанов е банкова служителка, а има и свой бизнес – детски парти център в София за провеждане на празнични събития. 

Мъжът ѝ Ивайло доскоро се занимаваше заедно с брат си Владимир с управление на семейния хотелски бизнес, но в момента се е фокусирал само върху бизнеса си за производство на електрическа енергия.

По-големият син на Георги Първанов – Владимир, също е щастливо женен – съпругата му е лекарка и се казва Цветанка. Те са родители на две пораснали деца – Виктория и Георги. Владимир се занимава с компютърни технологии и има фирма за софтуер. Съпругата му Цветанка пък е нефролог в „Токуда“.

„Вече се занимавам с каквото си пожелая. Спокойно ми е“, лаконичен е за своя живот Георги Първанов. След като се оттегли от лидерския пост в партия АБВ, той се посвети на внуците си и на писането. Най-любими обаче признава, че са часовете му, прекарани в компанията на най-малките му наследници. 

Експрезидентът обича да си почива като играе футбол и волейбол с по-големите внучета, а понякога вечер си прави и турнир по шах с тях.

Със синовете му Владимир и Иво се развличали „на вързано“ със символични облози.

„Съзнавам, че дългите години, посветени на политиката, ме отделиха от семейството ми и затова сега гледам да компенсирам“, признава бившият държавен глава, цитиран от в. „Минаха години“.

Малцина знаят, че като президент Първанов винаги си е водил записки от средите си с първите държавни мъже от цял свят, често дори и на гърба на менютата от официалните вечери и обеди. Така че със сигурност тези записки вече влизат в употреба при писането на неговите мемоари.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече