Десислава Атанасова била шефка на екстрасенси и билкари

0

Десислава Атанасова, която се закле за конституционен съдия, е била шефка на екстрасенси, билкари и народни лечители. Тази отговорност пада на плещите на юристката от ГЕРБ, докато е министър на здравеопазването. Парламентаристката оглавява Комисията по здравеопазване в продължение на 2 години – от 2010 до 2012-а, пише Минаха години.

Докато е в парламентарната комисия по здравеопазването фаворитката на Бойко се опитва да сложи ред при шарлатаните.

През този период над главата й се струпват редовни и извънредни неуредици в здравеопазването. Сред необичайните е проблем, свързан с екстрасенси и знахари. Иницииран е обществен дебат за дейността на този вид лечители. Последните искат да се разграничат от врачките, които са символ нa измамничество. Утвърдени представители на алтернативната медицина предявяват желание да работят узаконено и под медицински контрол, така че да нямат нищо общо с ясновидците.

Особеното е, че законът за здравето забранява на немедицински лица да извършват услуги в тази област, а на практика има самородни лечители, макар и единици, които помагат с биоенергия, билки и пр. Точно по този казус Десислава Атанасова приема в кабинета си в Народното събрание хора без медицинско образование, които имат доказани лечебни постижения, скрепени с документи. През 2012 г. Бойко Борисов поверява на фаворитката си поста министър на здравеопазването и на този пост Атанасова остава до 2013 г. За нейно постижение в здравното управление на държавно ниво може да се отчете нормализирането на дейностите в областта на алтернативната медицина. Като министър обаче тя ще бъде запомнена най-вече с въвеждането на забрана за тютюнопушене на обществени места, за което се изискваше желязна управленска воля.

След 15 години в активната политика в редиците на партия ГЕРБ Десислава Атанасова пое към Конституционния съд. Изборът й за конституционен съдия от квотата на Народното събрание остро провокира юридическата общност и засили критиките за ярко оцветената й политическа кандидатура. С ярка парламентарна кариера, преминала през 9 народни събрания, през съставите на 17 постоянни и 7 временни комисии, като вносител на 316 законодателни инициативи, включително за промените в конституцията, Атанасова се утвърди като острие на партията на Борисов.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече