ОИК проверява кмета на Варна Благомир Коцев за участие в 9 офшорки в Малта

0

Общинската избирателна комисия във Варна проверява кмета на града – Благомир Коцев, избран от листата на ПП-ДБ, за участие в 9 офшорки в Малта. Ако сигналът срещу него се окаже истина, правомощията на кмета могат да бъдат прекратени.

Сигналът срещу Коцев е постъпил на 3 януари с вх.№ 465 към ОИК – Варна. Подаден е от телевизия „Истина и свобода“, чрез Александър Иванов, с искане за проверка на възможна несъвместимост на Благомир Рубинов Коцев да заема този пост, поради участие в следните търговски дружества регистрирани в Малта: Vengen Shipping Limited, Ocean Lines Company Limited, Ahilleos Maritime Limited, Linden Shipping Limited, Boden Shipping Limited, Norden Shipping Limited, Harley Shipping Limited, Alaya Shipping Limited, Santa Rosa Shipping Limited, както и извършването на цялостна проверка за наличие на участието му в други търговски дружества регистрирани в Малта.

С протоколно решение от 03.01.2024 г. ОИК Варна е взела решение да се изпрати искане за информация от Търговския регистър на Малта, относно участието на Благомир Рубинов Коцев в търговски дружества регистрирани в Малта.

С вх.№ 467/18.01.2024 г. в ОИК Варна е постъпил отговор от правния отдел на Търговския регистър на Малта с който се уведомява ОИК Варна, че исканата информация може да бъде предоставена само след изрично съгласие на Благомир Рубинов Коцев.

Така ОИК-Варна дава възможност на Коцев в срок до 01.02.2024 г. да депозира в ОИК Варна писмено съгласие относно предоставянето на официално извлечение от Търговския регистър на Малта (MBR) във връзка с участието му в търговски дружества регистрирани в Малта или назначаването му на длъжност в такива, както и в срок до 07.02.2024 г. да депозира в ОИК Варна документи удостоверяващи, че в законоустановения срок са предприети необходимите действия за прекратяване на участието му или освобождаването му от заемана длъжност в търговски дружества регистрирани в Малта, пише БНР.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече