В ДБ бесни, че редят листата за Брюксел без да ги питат

1

Евроизборите през юни са на път сериозно да разклатят малката коалиция междъ ПП-ДБ довериха пред „Галерия“ депутати от управляващата (не) коалиция. Възможно е дори да се стигне до грозен сценарий, при който братските уж партии няма да се разберат и ще се явяват самостоятелно на евровота. Спорът е по най старата – причина на света – кой да води бащина дружина.

Преди броени дни Кирил Петков обяви, че водач на обединената листа ще е Никола Минчев и предстоят преговори и за другите имена, които да попадна в мечтания списък.

От страна на Декоратична България последва гробовно мълчание. Христо Иванов и генерал Атанасов поискали спешна среща с харвардците, защото Минчев бил спуснат с парашут, без изобщо да ги питат. По наша информация в кабинета на пенсионирания генерал от МВР са хвърчали химикали и документи. Иванов и Атанасов били бесни, че се обявява вода на листа, без изобщо да е съгласувано с тях. Иначе от градската десница нямали нищо против Никола Минчев, но били категорично против номинацията на Даниел Лорер, който се спряга за избираемо място в евролистата.

Къдрокосият депутат е много напорист и се бута за всеки апетитен пост, който се отваря.

„Уж сме партньори, а „Промяната“ определя водач на листа, без изобщо да ни пита, искат да сложат нашия човек Радан Кънев на неизбираемо място, а той е един от най-кадърните български евродепутати изобщо“, коментира народен представител от десницата.

Заради скандала „Чаталджа“, по който Асен Василев и Даниел Лорер изпаднаха в тежък обяснителен режим в ДБ се чуват все по-гръмки гласове, че ПП ги дърпа назад. Не се изключва и идеята да се явят самостоятелно на евровота, като запазят съюза в българския парламент заради общата баница във властта.

В ПП се говори, че искат да пробутат на избираемо място в евролистата депутат Христо Петров – Ицо Хазарта и Елисавета Белобрадова. Хазарта се харесва на симпатизантите, защото е млад, успял, с чепатхарактер и успя да отвее Бойко Борисов в любимия му 25 МИР. Ицето не блести като депутат, но носи рейтинг и привлича младите избиратели. Напористата Белобрадова обаче е тотално неизвестна на обикновените хора и нея долюбват дори в средите на ПП, където я приемата като нахална кариеристка.

За евродепутатско място е облизва и Христо Иванов, въпреки че публично отрича. Той иска да се събере с жена си в Брюксел. Така ще е по-далече от симпатизантите, които яростно го критикуват, че се прегърнал с Делян Пеевски, чийто най-яростен критик беше до скоро.

1 Коментар
  1. Марина казва

    хахахах, айде бе

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече