Зловеща закана от Русия: Ще отмъстим на българите за отнетите имоти!

0

„Няма да оставим без отговор опитите на България да отнеме руски недвижими имоти. Това обяви в интервю за ТАСС зам.-секретарят на руския Съвет за сигурност Наил Мухитов.

„Някои политици от България, която бе приятелски настроената към нас, се унижават пред Вашингтон и Лондон. Възнамеряват да съборят паметника на съветския войник „Альоша“ в Пловдив, призовават да се премахнат от учебниците по история всяко споменаване за руска помощ. Сега те прекрачиха границите на разума – ще отнемат недвижими имоти от руснаците. Излишно ли е да казвам, че няма да оставим нещата така?“, предупреждава той.

По-рано през месеца стана ясно, че депутатите от ДБ Ивайло Мирчев и Надежда Йорданова са разработили законопроект за връщането на санаторно-оздравителния комплекс „Камчия“ и замразяването на руски имоти, собственост на санкционирани от ЕС лица.

Това става известно от публикация на профила във „Фейсбук“ на Мирчев:

„Законодателната инициатива е силно закъсняла, особено с оглед продължаващата война на Русия в Украйна. Международни санкционни мерки в този смисъл са налице от 2014 г., като в отговор на неспиращата агресия на Русия се приемат и нови. За да може България да изпълни задълженията си по прилагане на тези международни ограничителни мерки, е задължително да бъде приет конкретен закон“.

Депутатът уточнява, че законопроектът предлага и поддържане на публичен списък на санкционираните лица на интернет страницата на Министерството на външните работи, с цел гарантиране на правата на трети лица.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече