Бойко Рашков пак смени лагера, връща се при президента

0

Обратно при бившия си покровител Румен Радев умувал да се върне депутатът от „Продължаваме промяната“ Бойко Рашков. От месеци бившият МВР шеф бил отвратен от схемите в сглобката и интригите в малката коалиция ПП-ДБ, а в последно време тихият доскоро ексминистър гръмовно изказа тезите си срещу собствената формацията, а именно номинацията на Десислава Атанасова за конституционен съдия, и си навлече атаки от лидерите на сглобката.

Говори се, че гневът на управляващите срещу ренегата Рашков бил толкова голям, че депутати го плашели с прокурорски проверки и изравяне на нелицеприятни скандали от миналото му като министър. Затова и Рашков умувал дали да не отиде при Радев отново, който го превърна във фактор в политиката и специално в „Промяната“, ала той му заби нож в гърба и пристана на Кирил Петков и Асен Василев.

Първоначалният удар за Бойко Рашков дошъл, след като подобно на Никола Минчев управляващите го излъгали, че ще оглави новата „Антикорупция“, след като властта раздели КПКОНПИ на две и се очакваше именно бившият топследовател да застане начело, пише „Уикенд“.

Рашков изпадна в немилост пред съратниците си от ПП още есента на миналата година и уж сигурното назначение стана блян. Още тогава бившият МВР шеф заподозрял, че вече не е фактор в партията, а в последните дни критиките му срещу решенията на управляващите му докараха публично порицание от сглобката и дори заплахи с прокуратурата.

В парламента вече се говори, че отвратеният Рашков обикалял нагоре-надолу и обяснявал как собствените му началници в партията са излъгали избирателите и нямало да видят повече парламент отвътре за следващи избори за Народно събрание.

Това допълнително вбесявало и без това разтресеното от скандали ръководство на „Промяната“, а голямата уста на Рашков не пропускала да го дразни и със суперлативи за президента и по-специално за решението му да не отиде на клетвата на новите конституционни съдии.

В кулоарите се говори, че не е изключено Рашков да хвърли бомбата и да се отцепи от групата на ПП-ДБ, което да разклати съвсем ситуацията в коалицията в навечерието на европейските избори и предстоящата ротация.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече