Вежди Рашидов: Една Галя от Американското посолство в момента управлява държавата

0

„Когато напусках от ГЕРБ, ми казаха, че госпожа Сачева е съобщила, че Галя се е обадила от посолството да пита какво правят с мен“, каза в „Тази сутрин“ бившият министър на културата и бивш депутат от ГЕРБ Вежди Рашидов.

До оставката му от парламента се стигна след негови думи към жените, жертва на насилие, изречени в почивката на извънредното заседание на Народното събрание

„Репликата не е обидна. Трябва човек да я прочете. То е професия. Тя не беше отправена към българските жени. Аз се извиних, ако някой се е припознал. „Найден Геров го е обяснил – хора, които правят любов по интереси и за пари. Има такава професия. Как ги наричате – нощни ангели? Всички знаете, че този запис беше нерегламентиран. Аз от трибуна не бих го казал това нещо. Извиних се на българските жени“, каза той.

Според него е оказвано влияние върху групата на ГЕРБ.

„Една Галя от Американското посолство в момента управлява държавата, колкото и иронично да звучи. Обажда се, пита какво ще ме правят. Не знам коя е. Не съм го казал аз, госпожа Сачева е казала, че тя се е обадила от посолството пред колеги. Предполагам, че на „герберите“ звъни. За други случаи не знам – знам за моя. Не съм го питал Борисов“, добави Вежди Рашидов.

Промените в ДПС

Той коментира и ролята на Делян Пеевски в ДПС.

„Трябва да питате Ахмед Доган, той е почетен председател. С Делян Пеевски не сме били близки. Навремето аз бях много голям негов критик, когато всички мълчаха. Сдобрихме се един път в парламента. Имахме възможност да поговорим. Той е прагматичен и умен човек. Кой забранява той да бъде избиран, щом така е решила партията му“, заяви Рашидов.

След политиката

„Аз няма да стана гадже на Борисов. Сега има други хора – те са близо около него. Да е жив и здрав. Работили сме дълго време. Всички правихме по нещо един за друг. Работихме им добре“, направи равносметка бившият депутат от ГЕРБ.

„Имам лично разочарование, че загубих 20 години от живота, отдавайки си на това. Направихме промени, училищата по изкуства ремонтирахме. Фразата, че като се обърна с пръст, мога да го покажа – моя е. Шест нови музея има. Остават за обществото. Едно мерси няма“, допълни Вежди Рашидов.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече