Стефан Янев се оттеглил от президента заради любовницата си Ралица Симеонова

0

До лансирането на Кирил Петков и Асен Василев от президента Румен Радев и създаването на „Продължаваме промяната“ се е стигнало, след като двамата били посочени на президента от известен бизнесмен. Преди това този бизнесмен ги представил в посолството на САЩ.

Това каза политологът Слави Василев в предаването „Контракоментар“ на Асен Генов. По това време, както е известно, Василев работеше в администрацията на президента.

Василев бе категоричен, че „Продължаваме промяната“ не е проект на Радев, а резултат от обстоятелства. Той обясни, че президентът е трябвало да даде доверието си на някого, защото по онова време той е бил политикът, който легитимира протестите срещу Бойко Борисов.

„Стефан Янев се скри. Под влиянието на една млада госпожица, в близкото му обкръжение, в много близки професионални отношения… Тя му каза – ти си авторитет, не трябва да вземаш назаем авторитет от прездента Радев. Зле прецени ситуацията. Не съзнаваше, че основният капитал беше Румен Радев, а не Стефан Янев.

Понякога мъжете имат завидната склонност да правят глупави грешки. Той се скри. Тогава трябваше да намерим изход от тази ситуация.

Янев и Симеонова бистрят новата партия

По всяка вероятност Василев има предвид засуканата Ралица Симеонова – първоначално дясна ръка на Янев в партията му „Български възход“, която после изненадващо напусна.

„Дойде един човек, познат на обществото, непартиен – има бизнес, има хотели, човек който уважавам. Той също е тарикат като много хора в България.“ Според Василев въпросният бизнесмен е бил първо в американското посолство, където бил представил Кирил Петков и Асен Василев. След това пред президента е споменал, че е бил при американския посланик, „без никой да го пита“.

„Те така станаха министри в кабинета на Стефан Янев“, каза Василев.
Той отказа да назове имената на младата дама и на бизнесмена. Според Василев Радев тогава не е искал да прави политически проект. И сега също не иска. 

„Даде път на онези двамата не защото онзи е казал, че ги е съгласувал. Понеже тогава така се случи – едва ли не обществото прие, че тези са едва ли не назначени и суфлирани на президента от американския посланик“.
Това каза още Василев.

Слави Василев знае от първа ръка какво се случва в президентството

Според него съветникът на президента Николай Копринков „познава много хора“. И за това управляващите са решили да го набедят за център на корупцията в България – т.нар. „път на Копринката“.

„Няма по кого да ударят“, убеден е Василев.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече