Има ли шпиони в българската църква?

0

„Българската православна църква е автокефална, решенията на Светия Синод се взимат от самия него. Не мисля, че Светият Синод е показал по някакъв начин, че има шпиони в него.“, отговори Западно и средноевропейски митрополит Антоний на въпрос на БНТ има ли шпиони в българската църква. Самият той е сред малцината членове на синода, за които не е установена принадлежност към Държавна сигурност. 

„Състоянието на Негово Светейшество е подобрено. Искам да благодаря на екипа на ВМА, които се грижат за него. Той още е в болницата, тъй като е необходимо до неговото възстановяване той да бъде под контролирани грижи. Молим се за него и молитвата ни не е останала нечута“, каза митрополит Антоний.

Той заяви, че годината е започнала с нов ентусиазъм и нови проекти, които предстоят да се реализират на територията на западно и средноевропейската епархия.

„След месец ще бъде осветен новият храм в град Щутгарт за българите, който благодарение на българската държава успяхме да закупим от католическата църква. На 10 март този храм ще бъде осветен, за да бъде православен за нашите сънародници, които са над 10 000 в района на Щутгарт, а в цялата провинция над 40 000“, подчерта висшият духовник.

Митрополит Антоний разказа за строителството и на новия български храм в Лондон.

„Св. Иван Рилски“ ще бъде името на новия храм в Лондон, който се строи между четирите стени на българското посолство. Това ще бъде един достолепен храм за българите, който ще събира до 150 души в неделен ден за литургия. До една година ще бъде осветен“, каза Антоний. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече