Политолог : Целта на Пеевски е да стане премиер

0

Целта на Делян Пеевски е да стане премиер, вицепремиер или министър. Той вижда себе си като такъв. Това заяви по НОВА политологът Стойчо Стойчев.

„Не знам дали иска президентския пост. Не го блазни толкова председателското място в ДПС, колкото парламентът и МС. Тези места, в които може да управлява”, поясни Стойчев.

По думите му Пеевски никога не се е вписал в стила на ДПС. „Спомням си стари моменти от 2013 г., когато плашеше от парламентарната трибуна. После беше изчезнал. В момента очевидно е взел инициативата, поне що се касае до работа в парламента”, поясни Стойчев.

„Както и президентът, така и Пеевски имат достъп до информация, до която ние нямаме. Възможно е да знаят един за друг неща, които ние не и да си говорят през медиите, без да ги посочват. Другото по прозаично обяснение е, че Пеевски на периоди си харесва опонент и си разговаря с него задочно. По този начин поддържа имиджа на човек, на когото не му пука и говори това, което му е на сърцето”, каза още политологът.

Според него напрежението в коалицията е за пред избирателите, защото ги следят под лупа. Стойчев сподели, че не очаква да има големи изненади след ротацията.  

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече