Ананиев разкри, че „Промяната“ готви Николай Денков за външен министър

0

Нямаме уговорка акад. Денков да стане министър на образованието. Буквалното приемане за ротация е Габриел – премиер, акад. Денков – вицепремиер с портфейла ѝ. Редно е той да стане външен министър. Идеята е МС да запази максимално своя състав. Габриел и Денков ще дадат своите оценки с приоритет, така че зависи от тях. След това и ние можем да предложим смяна на министри. Това заяви за „Офанзива с Любо Огнянов“ депутатът от ПП–ДБ Настимир Ананиев.

„Не е договорено с чий мандат ще бъде кабинетът след ротацията. Не виждам драма пак да е с наш мандат, за мен е технически нюанс, който трябва да бъде изговорен. По-важен е съставът на МС“, смята той.

Според него критика към вътрешния министър е непоставянето на камера за скоростта на Момина чешма. „Сигурен съм какво забелязват хората – първият хеликоптер, вдигането на минималната заплата, както и дефицита от 2,2%. Също така и това, че от 1 февруари децата под 14 години пътуват безплатно, както и висшето образование държавна поръчка – също безплатно. Имам критики към министри, но това не означава, че ще бъдат сменени. Коректно е да се чуе оценката на премиера и вицепремиера, тогава и ПП–ДБ ще даде своята. Няма лошо да се смени министър, но да има причина. Може би ние ще предложим нов здравен“, коментира Ананиев. Той отрече да има планирано посещение на премиера в САЩ, като уличи Борисов в създаване на фалшива новина.

По думите му е отрязано политическото брокерство – така всяка община има шанс да получи средства. Депутатът смята, че Пеевски е хиперактивен, но ДПС не бива да участва в разговорите за съставяне на нов кабинет. „Няма война между парламента и Президенството, има бал с маски. Може би целта е „консолидация около войната“. „Пътят на Копринката“ отваря сериозен въпрос – дали нещо се е случвало зад гърба ни. В момента нямаме еднолична власт, за разлика от положението при последните кабинети“, заяви още той. И допълни, че смяната в регулаторите предстои.

„В КЗК се усеща политическа привързаност. Искаме в регулаторите да не се случват нещата на тъмно, а да има прозрачност. Те са ключови за различните процеси. Ниските цени и картелите се контролират от тях. Искаме да направим обществена квота за регулаторите, за да излъчим ярки експертни личности. Над 80 човека с изтекъл мандат трябва да бъдат сменени“, посочи Ананиев.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече