Наглият шеф на БТА, който обикаля света с държавни пари, отива да си нагледа залива в Антарктика

0

След остров Ливингстън, Кирил Вълчев отива в Чили, пак на бюджетни разноски

Кирил Вълчев, директорът на БТА, който нашумя с екзотичните си пътешествия по света за сметка на бюджета, се е запътил на нова екскурзия. Този път той ще кацне в Буенос Айрес и след като пообиколи из Аржентина, щял да се присъедини към полярната експедиция на проф. Христо Пимпирев, разказват подчинените му.  

В БТА коментират, че сега шефът  им отива на остров Ливингстън, за да си нагледа залива, който носи неговото име. Кирил Вълчев не е за първи път на Антарктика. Участвал е в експедициите на Пимпирев през 2004/2005 г. и 2018/2019 г.
След като обиколи залива, който е наречен на негово име, понеже имал големи приноси за популяризиране на полярните експедиции, директорът на БТА щял да се отправи към Чили. Там, разбира се, отивал по работа. Има си хас да обикаля за собствено удоволствие! В Чили щял да сключи договор с тамошната държавна информационна агенция за размяна на новини.
Няма съмнение, че разходките на Вълчев по света са от изключително значение за БТА, смеят се подчинените му и припомнят, че мечтата на шефа им е да обиколи всички 193 държави, които са членове на ООН, както и всички континенти. Както се вижда при това без да даде и лев собствени пари. А казват, че този път май водел и някаква загадъчна дама със себе си.
Както се казва, не е луд този, който яде баницата. Наскоро парламентът прие без дебат отчетите на БТА, включително и финансовите, за последните 3 години. На другия ден буквално директорът отпраши на поредната си екскурзия, уточняват в Агенцията.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече