Тагарев: Обществото ни е подложено на руска масирана информационна обработка

0

Нито армията, нито системата ни за сигурност са изолирана от обществото ни. То е подложено на остра масирана информационна обработка и на нея понякога се поддават и служители на системата за сигурност. Това каза в интервю за бТВ министърът на отбраната Тодор Тагарев.

Коментарът му бе по повод днешната акция в ГДБОП и ДАНС, където към момента тече разследване за шпионаж в полза на Русия.

По повод визитата в САЩ, Тагарев заяви: „Имам уговорена среща на много високо равнище в Пентагона, която ще проведа онлайн“.

Министърът на отбраната подчерта, че за България е изключително важно да поддържа органични и перманентни отношения със САЩ като наш стратегически партньор.

„Начинът да гарантираме отбраната си е като инвестираме в собствените си способности, но и като работим заедно с нашите съюзници от НАТО, което включва разполагане на определени видове системи“, каза Тагарев.

„Путин води политика, която води до милитаризиране на Черно море, то е поле на интензивни военни действия. Не можем да стоим отстрани и да гледаме, ние трябва да търсим решение“, категоричен бе министърът.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече