Групата на „Възраждане“ в СОС се разпадна заради четирима „предатели“

0

Партия „Възраждане“ остана без група в Столичния общински съвет. Това се случи, след като четирима от съветниците гласуваха “за” кандидатурата на новоизбрания председател на СОС – Цветомир Петров от ПП-ДБ-СС.

Става дума за Красимир Гълъбов, Венци Стойчев, Васил Драганов и Севделина Петрова.

Колегата им Деян Николов ги определи като „предатели“.

Така групата на “Възраждане” се разпадна, а верни на партията останаха само трима. „Остана единствената част от „Възраждане”. Това, което днес се случи, е това, което казах и в зала –

през последните 3 месеца вървеше активна кампания за купуване на общински съветници от всички групи. Някои групи бяха изцяло купени, а други бяха пробити с предложения за постове и пари”, заяви пред журналисти Николов.

Той каза, че не знае какво и колко точно е предлагано, но че тази практика е показателна за това как ще се управлява столицата оттук нататък. „Тези, които са в сглобка на национално ниво, се разбраха да направят сглобка и в София. От днес, за съжаление, групата на „Възраждане” в СОС намалява. Имаме четирима души, които са предатели и са купени, те повече няма да бъдат в групата”, посочи Николов.

Той се извини на избирателите, че в партията са били вкарани „троянски коне”, които явно не са се водили от каузата „Възраждане”, а са преследвали други интереси или са се подали на натиск.

„На нас ни предлагаха да се включим в едно управление, което щеше да бъде сглобка в София и да, щяхме да получим всичко, което искахме”, твърди още Деян Николов.

В групата на „Възраждане“ в СОС остава той като председател, Емил Димитров и Ивайло Костадинов. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече