От осми опит: Цветомир Петров оглави временно СОС

0

Бял дим в СОС. Общинарите се споразумяха за председател от осмия опит. Постигнат е консенсус поста временно да заеме Цветомир Петров от ПП-ДБ-СС. На миналото заседание той получи едва 26 гласа. Той е бил кандидат за евродепутат от листите на ВМРО през 2019 г.

„Ще подкрепим Цветомир Петров, за да може СОС да заработи. Нямаме уговорки за комисии”, посочи Вили Лилков. По думите на колегите му изборът е временен – до месец юли.

„Наречете го тестов, карантинен, изпитателен период с идеята да започне работата на Общинския съвет”, каза Карлос Контрера. Той отрече постът да е ротацинен. Няма коалиции, подчерта общинският съветник от ВМРО. Контрера определи споразумението като „административно преодоляване на пречка”.

От „Възраждане” подчертаха, че въпреки подкрепата, която ще дадат, остават твърда опозиция в СОС.

„Градът е в аварийно състояние”, твърди Иван Таков от БСП.

„Изборите ни отредиха място на опозиция в СОС. Ние ще сме такава, но хвърлянето на града в хаос и носенето на безотговорност в администрацията заради липсата на председател буди притеснение, че София остава в безвремие”, каза Прошко Прошков от ГЕРБ-СДС. Общинският съветник обаче подчерта, че споразумението не значи, че от партията на Бойко Борисов дават политическа подкрепа за ПП-ДБ-СС.

„С днешното решение демонстрираме изключителна отговорност, въпреки червените линии, които всички партии са начертали. Благодарим за това”, каза Борис Бонев от ПП-ДБ-СС.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече