БСП сне доверие от хората си в СОС

0

Изпълнителното бюро на БСП проведе извънредно заседание, на което беше обсъдено поведението на групата общински съветници от БСП в Столичния общински съвет. В позиция от партията посочват, че категорично се разграничават от действията на общинските съветници и свалят политическото доверие от тях.

От столетницата посочват още, че тези съветници вече не представляват политическата формация, а само себе си и носят лична отговорност за действията си в СОС. И подчертават, че

на следващото заседание на Националния съвет ще бъдат наложени съответни партийни наказания.

До решението се стигна, след като общинските съветници не изпълниха решение 134 от 20.01.2024 г. на Националния съвет на БСП, което гласи:

„Градският съвет на БСП да издигне кандидатурата на Диана Тонова за председател на Столичния общински съвет. Общинските съветници от „БСП за България“ в гласуването за избор на председател на СОС да не подкрепят създалите се мнозинства в Общинския съвет и да не гласуват за друг кандидат, освен излъчената кандидатура на Диана Тонова“.

Съветниците не издигнаха Тонова и гласуваха за друг кандидат.

„Всички общински съветници от нашата група, които подкрепихме избора за временен председател на СОС, изпълнихме решение на висшия ни партиен орган – Градския съвет – от сряда вечерта“,

оправдаха се пък червените общинари. Вчера  на „Московска“ 33 те гласуваха за разблокиране на работата на СОС, която не можеше да потръгне вече 3 месеца. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече