Вежди Рашидов: Уморих се да говоря за политика, която не ражда нищо

0

Вежди Рашидов  – бивш председател на парламента изненада Георги Любенов в сутрешния блок на БНТ, обявявайки важно решение. След като напусна политиката, скулпторът излиза и от тв студиата.

Вероятно повече няма да ходя да говоря в телевизионни студия, защото се уморих да говори за политика, която не ражда нищо, каза Рашидов.

„Аз вече знам, че ще умра тук в България, но децата избягаха от страната, всеки си търси хляба. Аз останах без традицията да се събирам с децата си“, сподели бившият министър на културата.

„Аз имах една шеметна политическа кариера, работих много и останах верен на партията, работих за ГЕРБ честно и почтено. За мен обаче това беше кауза, докато беше кауза. Но аз искам да говоря свободно, като свободен артист, а не да лъжа като политик.

Аз именно затова напуснах, за да мога да говоря свободно. Искам като седна сред хората, да мога да бъда честен. Имам едно име и искам с него да си отида“, каза Рашидов.

„Вие от тази сглобка да сте чул думите „общество“ и „народ“? Там всеки иска да се изкара по- и най- от другите“, каза Рашидов. И добави, че щом в живота си хората не усещат никаква промяна към по-добро, значи това политическо говорене няма никакво значение.

На 20 февруари Вежди Рашидов открива своя изложба в Барселона. Рашидов е почетен член на Съюза на испанските художници. В Барселона ще покаже свои творби от различни периоди. Следващата му изложба ще е в Истанбул.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече