Наказание за депутатите от „Възраждане“, които бяха в Москва

0

В парламента се готви наказание срещу депутатите от „Възраждане“ – Коста Стоянов, Ангел Георгиев (член на Външната комисия) и Ивелин Първанов (член на Комисията по външни работи и на Комисията по отбрана), които бяха на посещение в Москва.

Идеята е те да бъдат изключени от комисиите и по-конкретно от Комисията по отбрана. Това обаче все още не е дискутирано на председателски съвет.

„Не сме се подписали още, но нека да помислим нормално ли е хора, които имат достъп до класифицирана информация в Комисията по отбрана, в деня, в който убиват Навални, да отидат в Москва? Само си помислете какви данни могат да бъдат предадени там“, коментира Ивайло Мирчев от ПП-ДБ.

Колегата му Настимир Ананиев обърна внимание, че снимките на депутатите от „Възраждане“ са направени в Московския дипломатически институт. По думите му там се прави вербовката на абсолютно всички външни агенти.

От „Възраждане“ отрекоха въпросът за изключването им от комисии да е обсъждан на председателски съвет. Според тях депутатите им няма да бъдат спрени да посещават заседанията. От партията на Костадинов се похвалиха, че те са били единствените представители на ЕС в Москва. Костадинов определи посещението на „Възраждане“ в Москва като огромен външнополитически пробив.

„Докато Денков гори мостове и едва ли не е готов да обяви война на Русия, ние градим, възстановяваме разрушеното и обясняваме, че това, което българското правителство казва, далеч не отразява мнозинството в българския народ“, похвали се Костадинов.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова също коментира темата, като отговори на въпрос дали партията ѝ е имала представител в Москва на форума на „Единна Русия“. Нинова отрече да е имало представител на БСП в Москва, както и въобще да е имало такава покана.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече