Президентският секретар Димитър Стоянов пътува с градския транспорт

0

Президентският секретар по отбрана и сигурност ген. Димитър Стоянов е един от най-големите довереници на Румен Радев. Но за разлика от митичния съветник Николай Копринков, който движи с луксозна кола и охрана от НСО, генералът джитка из цяла София с градския транспорт или пеша.

От няколко години Стоянов и съпругата му Марияна живеят в нов блок в столичния квартал „Левски-Г“. Слави Трифонов даде култов статут на махалата, след като инсталира телевизията си в нея. Местните често засичат човека на Радев да се вози в тролея на път за работа. А след това трамбова на самоход до Президентството.

Стоянов предпочитал да пътува като обикновен софиянец, дори когато е министър на отбраната, довери източник на „Галерия“.

Всяка сутрин пред дома му идвал служител на НСО със служебен автомобил, но Стоянов му махвал с ръка и се мятал на любимия тролей. В задушевната блъсканица на градския транспорт понякога хората го разпознават, а той не се притеснява да говори с тях. Тих, скромен, поздравява. По нищо не личи, че е големец, мълвят комшиите.

В „Левски-Г“ в момента е кошмар, ужасно задръстено е заради строежа на метрото. Няма как – хората често пресичат неправилно или киснат в задръстването. Не прави изключение и президентския съветник.

Димитър Стоянов е женен за Марияна, която му е младежката любов. Съпругата е учителка, но не е „проста даскалица“, а е директор на столичното 199-о училище „Свети апостол Йоан Богослов“. Доктор е на педагогическите науки и колегите я ценят. В интерес на истината школото в „Левски-Г“ е добре уредено и родителите са доволни. То се намира на броени метри от дома на семейство Стоянови, затова и избрали да живеят в симпатичния квартал.

Димитър и Марияна имат един син, който през 2017 година бе абитуриент, а после записа да учи висше образование в Пловдив. Младежът живее в Града под тепетата. Страни от публичния живот и не е фен на Фейсбук.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече