Братът на Алексей Петров събра семейството за юбилея си

0

6 месеца след убийството на Алексей Петров брат му Огнян отбеляза своя 60-годишен юбилей. Той е отпразнувал годишнината си в изключително тесен семеен кръг в дома си в Тетевен.

„Ретро“ публикува снимки от тържеството. На него Огнян поканил единствено двете си деца и техните семейства, както и сестра си. Поводът бил двоен, защото съпругата му Надка пък навършила 56 години.

Близките им ги изненадали с обща голяма торта. За здраве на рождениците те се почерпили с домашни гозби на трапезата в хола на дома им. От снимките се вижда, че семейството на по-малкия брат на Алексей Петров живее скромно. Жилището им е пълно с икони. На секцията им стои и портрет на Баба Ванга. След трагичното убийството на бизнесмена, който бе застрелян на 16 август 2023 г. на Витоша, всичките му близки са в траур и никак не им е до празници. Затова и брат му Огнян решил да изкара иначе значимия юбилей само с роднини. Дори на кръглата му годишнина цялото семейство скърбяло за покойния Алексей Петров. Вече месеци наред те не могат да превъзмогнат загубата му и не спират да връщат лентата назад за последните им мигове заедно.

Заради влошеното си здравословно състояние почернената им майка Диляна не дошла в Тетевен за рождения ден на мал кия си син от село Градежница, където живее самичка. Всички от родата обаче я наобикалят и посещават ежедневно.

Огнян Петров има семеен бизнес за хранителни стоки в Тетевен. Стопанисва и мандра от 1996 г. насам. Разследващите са го разпитвали два-три пъти,  а той е споделил с тях съмненията си за предполагаемия  извършител на убийството, но не е сигурен доколко те са реални и верни. „Няма личен мотив в убийството. За мен е убит по политически причини, в които са замесени интереси и страх“, казва той.

„Сънувам го, пита ме как са неговите приятели. Не им прави чест на някои хора, на които е помагал, да говорят лъжи“ допълва братът на Петров. Огнян е откровен, че всеки път, когато посещавал гроба на брат си, за да запали свещ, питал „Защо те убиха…“.

В навечерието на помена на Алексей Петров на 16 февруари, когато се навърши половин година от трагичната му кончина, брат му за пръв път проговори и пред медиите. Според него разследването на престъплението буксува. „Но ние вяр ваме, че поръчителят ще стане ясен. Както казва и майка ни: „Ще бъда по-спокойна, ако утре разбера кой е посегнал на сина ми, а не ако до края на дните ми не науча кой го уби…“, разказва той.

Последният му спомен с убития бизнесмен бил малко преди трагичния за цялата фамилия 16 август. Тогава Алексей Петров ги навестил в Тетевен. Дошъл спокоен и сам, без охрана.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече