И Терзиев умува дали „Граф Игнатиев“ да стане „Навални“

0

Това, което искаме като администрация да направим, е да има улица на името на Алексей Навални и улица на името на Кристиан Таков, заяви столичният кмет Васил Терзиев на брифинг в Столичния общински съвет (СОС).

Той каза, че темата за имената на улиците в София трябва бъде обсъждана, но не е сега моментът за това. „Трябва да положим една по-добра основа за развитието на града и чак след това да преминем към идеологически теми, по които винаги ще има различни мнения“, коментира Терзиев.

На въпрос „Това с Навални може ли да замени улица „Граф Игнатиев“?, Терзиев отговори: „Възможно е, но това е тема, която ще търпи развитие“.

По повод избора на председатели на комисии, което трябва да се случи днес в СОС, Терзиев каза, че не е нормално най-голямата политическа сила в Общинския съвет, която има 23-ма общински съветници, да има председатели на две комисии, които нямат особено отношение към големите проблеми на столицата. Терзиев каза, че се е надявал да види разпределение на председателските места, което да има някаква политическа логика.

„Има по-важни комисии, има и не чак толкова важни и там да бъде разпределено на базата на тежестта на всяка една от политическите формации“, посочи столичният кмет, цитиран от БТА.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече