Кабинетът на министър Шалапатова е похарчил 197 000 лв. за кафе, таблети, телефони и командировки

0

За 167 работни дни политическият кабинет на социалния министър Иванка Шалапатова е струвал на гражданите близо 197 000 лв. Това показва справка за изразходваните средства от шестимата членове на кабинета на Шалапатова. С декларация от парламентарната трибуна от „Има такъв народ“ (ИТН) обвиниха социалния министър за неправомерно високи разходи и поискаха оставката й.

С тези пари са закупени таблет, телефон и сервиз. Всеки получил техника за 10 000 лева, според сметките на ИТН. „Това трябва да са най-скъпият Iphone, най-скъпият Ipad и най-скъпият Macbook. Най-голямата гъзария в страната, интересно колко работодатели биха подарили толкова скъп подарък на своите служители. Ние им ги плащаме, на тях им е без пари. Този разход е немислим дори за хора в частния бизнес“, коментира Тошко Йорданов.

Над 17 000 лева са отишли за протоколни срещи. 60 000 лева за командировка. 14 са международните визити на Шалапатова, а 9 са тези в страната.

Тази социална туристка е джиткала средно по два пъти на месец, каза депутатът от ИТН. Жестоко КПД (коефициент на полезно действие – б.а.), заключи Тошко Йорданов.

Депутатът даде за пример публикация на Шалапатова във Фейсбук. В нея тя се хвали, че е в Швейцария по време на наводненията по Южното Черноморие.

Всеки един от тези 6-има членове на политическия кабинет на Шалапатова е изхарчил по 17 лв на ден за кафе.

През 2018 г. зам.-министърът на ГЕРБ в Министерството на труда и социалната политика подаде оставка само защото си беше позволила да отиде до САЩ със самолетен билет за бизнес класа на стойност 8 000 лева, припомни Йорданов и поиска оставка на ръководството на социалното министерство.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече