Руди Гела все пак ще пристане на Васил Божков

0

Подобно на голия политик Георги Георгиев – Готи, който хариза партията си БНО за мандатоносител на „Българско лято“ на Васил Божков, новата ракета носител на движение „Център“, учредено от олигарха, ще е Радостин Василев. Въпреки че яростно отрича да е в завера с Черепа, именно Руди Гела щял да помага на бъдещата партия, мълви се в политическите среди.

Лидерът на партия МЕЧ, която има електорална тежест само в очите на собствения си председател и пиара му Кирил Веселински, е готова да пристане на поставения под домашен арест бизнесмен. Васил Божков обяви, че стартира подобно на мнозина други като Радостин Василев, Иван Гешев и ексдепутата от БСП Страхил Ангелов, нов политически проект, като в сряда уточни, че вече е създаден „Център“.

Не уточни обаче, че именно със сметките на партия МЕЧ бъдещата партия ще се засили към изборни висини, тъй като първоначалната му формация „Българско лято“ не успя да се пребори за избори, понеже Божков бе санкциониран по закона „Магнитски“ и партията му не успя да предостави на ЦИК банкова сметка.

Руди Гела пък вече усетил, че парите на Божков са много по-важни от електоралната любов, която се сипе в затворени групи във „Вайбър“ по негов адрес, и направил рязък завой към бизнесмена и бъдещите му политически планове. Говори се, че въпреки стагнацията от страна на държавата и прокуратурата, Черепа още имал ресурс да финансира мегаструктура в родната политика, а сумата се шушука, че била огромните 50 милиона лева, които наклонили везните на мнозина да подкрепят битките на магната срещу управляващите, пише „Уикенд“.

Радостин Василев, който е запознат добре с предлагането на суми на този или онзи, както стана ясно по времето му на спортен министър, веднага намерил начин да се пласира пред бившия хазартен магнат – с напълно законната банкова сметка на партията си, която както мандатът на БНО, Божков нямало никакъв проблем да използва когато прецени да заиграе в политиката.

Според запознати опитите на домашния арестант да организира повторен проект са единствено с цел фиктивното му дисиденство срещу държавата, с която години наред бе в чудесни бизнес отношения.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече