Делян Добрев хвърли БОМБА: Във Фонда за енергийна сигурност само до 1 юли има дефицит от 500 млн. лева

0

Във Фонда за енергийна сигурност само до 1 юли има дефицит от 500 млн. лева, за половин година, каза председателят на Комисията по енергетика в Народното събрание Делян Добрев от ГЕРБ-СДС на брифинг в парламента. За една година дефицитът е един милиард, добави той.

„Този един милиард, ако трябва да го съберем през цената на тока, това означава, че цената на тока трябва да се вдигне с 15% и в тези 500 млн. не влизат 280 млн. задължения за компенсациите за високите цени на газа по директива“, коментира Добрев.
Той заяви, че през декември миналата година финансовият министър е източил от фонда 850 млн. Парите по механизма SAFE, 850 млн., въпреки нашата съпротива, Асен Василев ги прибра, каза депутатът от ГЕРБ-СДС. И сега има огромна дупка във Фонда за енергийна сигурност, който компенсира цените и позволява цените на тока в България и за домакинствата, и за бизнеса да са ниски, допълни той.

Според Делян Добрев следващо управление най-малкото трябва да има различна финансова политика.

Делян Добрев и Станислав Анастасов (ДПС) дадоха брифинг относно приетото от Народното събрание решение да се проведат преговори между „АЕЦ Козлодуй-Нови мощности“ ЕАД и „Хюндай енджиниъринг енд кънстракшън“ (Hyundai Engineering & Construction Co., Ltd.) за изграждане на нови блокове в АЕЦ „Козлодуй“, с технология АР1000.

Всички тези важни решения за държавата се взимат от Народното събрание, единственото, което Министерският съвет прави и продължава да прави, е да саботира работата и да саботира проектите, за съжаление, коментира Добрев. Какво правиха преди два дни във Франция да подписват някаква ядрена сделка с Макрон, попита той. „Като обичат да пътуват, да си пътуват, ама поне само да пътуват, да не подписват неща, които противоречат на решенията на Народното събрание“, допълни депутатът от ГЕРБ-СДС.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече