Радев се насочи и към столичната БСП (След като опитва да открадне лобитата на Нинова в страната)

0

Президентът се оглежда в Иван Таков и компания да се отцепят от главатарката си и да му пристанат

Столичната организация на БСП да бъде привлечена към президентския лагер и да спре верността си към Корнелия Нинова. Тази идея хрумнала на президента Румен Радев след фамозния разрив между лидера на столичната червена структура Иван Таков и предводителката на „Позитано” 20, научи „Уикенд”.

Явно президентът не е и разбрал, че софийската организация на БСП е от години един от най-сериозните критици на Нинова и феодалните й методи за управление на партията и затова според запознати не е опитал по-рано да привлече недоволните червени столичани на своя страна. След откровеното неподчинение на столичните общински съветници от ляво срещу партийната повеля да не се избира кандидат за шеф на СОС от „сглобката”, президентът имал намерение подобно на други отцепили се от Нинова, да даде възможност за реализация на червени активисти под своето рамо.


Такъв опит вече Радев направи с Ваня Григорова, за която се говореше, че дори може да стане флагман на планираната президентск партия „Трети март”. Според червени активисти, с които „Уикенд” разговаря, Григорова не смеела да направи подобен ход сама без подкрепата на останалите столични червени начело с особено близкия й Иван Таков. Масово в момента има брожения от столични структури срещу Корнелия Нинова, която е в небрано лозе, тъй като изпусне ли юздите на софийската структура, буквално подарява на президента всичките си опоненти от София.


Заплахата от страна на сина на Янчо Таков да се кандидатира за лидер на БСП през есента пък била повече от сериозна за бившия министър на икономиката, която била пред дилемата дали да прочисти столичната организация от врагове с партиен билет или да тупа топката с уж готвените за неверните й социалисти „санкции”. Вече втора седмица БСП и ръководството още не са се наумували как да накажат Таков и компания от страх, а президентът Румен Радев бил съвсем наясно, че готови партийни функционери са му по-полезни да си събере армия в „Трети март” от търсенето на нови съмишленици. Радев от дълго време действа на този принцип в цялата страна и обира недоволните от лидерството на Нинова като бивши депутати, изгонени опозиционери, настоящи евродепутати и ексфаворити в столетницата. Сега се бил насочил с апетит и към цялата столична организация, която открито се противопостави на лидерката си.
Именно благодарение на усилията на Иван Таков всъщност Ваня Григорова успя да бъде кандидат на БСП въпреки гнева на Нинова, а след като официално соцфурията се разграничи от собствените си съветници, държавният глава решил, че пътят му да овладее и червените в столицата е разчистен напълно.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече