Намериха дрога в дома на общински съветник от „Да, България“ в Плевен

0

Общинското ръководство на „Да, България“ поиска оставката на общински съветник

Намериха дрога в дома на общински съветник от „Да, България“ в Плевен, от партията му поискаха оставката.

Случаят е от 29 февруари вечерта, когато полицията отива на адреса на Павлин Стефанов на улица „П. Р. Славейков“ в областния град по сигнал за семеен скандал.

Униформените намират в жилището бял полиетиленов плик, тип спейсбек, с размери 9 см Х 5 см, съдържащ 5 бучки синкаво-зелено кристалообразно вещество с приблизително тегло 5 грама, гласи съобщението от бюлетина на Областната дирекция на МВР в Плевен.

Задържан с полицейска мярка е 33-годишният общински съветник, обитател на апартамента. Извършен е оглед. Веществото е иззето за експертизи. Сезирана е Районната прокуратура и работата по случая продължава.

Ръководството на партията пък обяви, че сваля политическото си доверие от Павлин Стефанов. От „Да, България“ категорично заявяват, че не толерират противозаконни деяния и поведение в разрез с добрите нрави. Позицията на партията бе разпространена от пресцентъра на формацията.

„При подобно събитие и при подобно действие на наш представител, без значение на какво ниво в управлението, е морален акт и негово задължение да подаде оставка от заеманата позиция. Факт е, че към този момент Павлин Стефанов отказва да се оттегли от Общинския съвет, въпреки че има основания това да се случи предвид неморалните и противоправните му действия. Това, че има споразумение с прокуратурата по безспорен начин доказва, че има извършено престъпление, за което той е признал“, казва народният представител от „Продължаваме промяната – Демократична България“, избран от 15-и МИР – Плевен, Свилен Трифонов, цитиран от БТА.

Депутатът допълва, че независимо от това, че Законът за местното самоуправление и местна администрация позволява Стефанов да изпълнява функциите на общински съветник, той няма как да продължи да бъде техен представител, защото имат устав и неговите действия са крайно разминаващи се с него.

Народният представител посочва, че общинският съветник отказва да разговаря с него.

„Имахме само писмена кореспонденция, като той счита, че няма основание да напусне Общинския съвет, но ние го призоваваме да направи това, защото е поел ангажимент към структурата, благодарение на която е влязъл в този Общински съвет, а тя сега оттегля доверието си от него“, казва още Трифонов.

По думите му дори Стефанов да остане в Общинския съвет на Плевен, той няма да представлява избирателите на „Да, България“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече