Лена брани Киро в социалните мрежи – не бил простак

0

Сивият кардинал на „Продължаваме промяната“ Лена Бориславова влезе в сериозна полемика със свои симпатизанти в социалната мрежа Фейсбук, видя ПИК. Вчера напористата юристка публикува откъс от изказване на Кирил Петков от парламентарната трибуна. Към него младата майка публикува и текст: „Промяната идва. Обещанието за ротация се спазва. Страховете един по един си отиват.“

„Вие връщате ГЕРБ на власт и наричате това промяна…“, коментира отдолу гневен потребител.

„ГЕРБ и ДПС всъщност все още не са губили истински власт, защото са в регулаторите и в съдебната власти. Ето затова има толкова остра тяхна реакция на идеята за механизъм за излъчване на независими кадри в регулаторите. Чак сега сме в точката, в която те истински могат да изгубят власт – не за 9 месеца, а в органи с мандат от по 9 години“, отговаря Бориславова.

По-надолу друг потребител й пише: „Комично е точно вие да говорите за ,,опростачване в политиката“, при положение че Кирил Петков едно нормално изречение не може да върже.“

Любопитно е как отговаря Лена: „има разлика между простотията и словореда“.

В друг свой коментар Бориславова твърди, че ПИК е публикувала подвеждаща информация относно парите за майчинство. Повод за реакцията й е коментар, че взима 10 пъти повече пари за майчинство от другите майки.

Aгенция ПИК публикува информация, че през първата година Бориславова прибира по 3 хиляди лева на месец или 36 хиляди за година. Това е така заради високите доходи, които е имала, докато е работила, а майчинството се смята на ден и е 90% от среднодневния брутен доход, върху който се е осигурявала Лена през последните 24 месеца. Къде точно е подвеждащата информация, Бориславова така и не уточнява.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече