Социолог: Бойко Борисов отново се готви за премиер

0

„Когато преговарят две страни, които не знаят какво искат, не могат да се правят прогнози. И двете искат да има избори, и двете искат да няма. Мотивите им са различни“.

Това коментира в студиото на bTV Новините социологът Андрей Райчев.

„Борисов беше готов да направи големи жестове, за да го пуснат на масата. Той продължаваше да излиза от изолация. Сега е излязъл. Не е далеч мигът, в който той ще каже – „Аз мога да съм министър-председател на страната“ – нещо, което изглеждаше немислимо преди години“, добави той.

Според него Борисов клони към избори, но все още не е решил.

„Правителство с премиер Мария Габриел всъщност ще бъде с премиер Асен Василев. Тя е свикнала с дипломация, няма представа за устройството на държавата вътре. Нито опит има. Очевидно е ефективен и европейски значим фактор на представителство, но не е човек, който може да се зарови в детайла и да управлява“, коментира социологът.

„Ако имаше опция Денков да остане, представям си, че Борисов ще се съгласи. Той даже се ядоса, че Денков подаде оставка, защото май си е представял свои министри и премиер Денков. Борисов чака изборите в САЩ със затаен дъх, защото с Доналд Тръмп имаше лични отношения. Той чака и гледа“, допълни Райчев.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече