Шалапатова НАГЛО: Командировките ми в чужбина на необходими, Великденски надбавки за пенсионерите няма да има

0

„Не може така да се тълкуват пътуванията ми в чужбина. Те са важни заради българите там“. Това каза министърът на труда и социалната политика Иванка Шалапатова в ефира на Нова телевизия.

Според нея демографската криза и липсата на квалифицирана работна ръка в България изискват пътувания зад граница за „обмяна на опит“.

„Когато има обсъждане на европейски нормативни документи, аз не мога да участвам в преговорите виртуално“, заяви още тя и изтъкна, че резултатът от 16-те пътувания зад граница за 9 месеца е „фактът, че вече водещи страни в социалната сфера търсят мнението на българския социален министър“.

А присъствието си на форумът на списание „Икономист“ в Атина, което също предизвика остри реакции, министър Шалапатова оправда с:

„очертаването на възможностите на Югоизточна Европа ние да обединим усилия да обменим добри практики в демографската политика“.

На въпрос за скъпата техника, която е закупена за екипа и, която по изчисления на ИТН, изнесени във въпрос на парламентарен контрол в НС, възлиза на 10 хил. лв. на човек, тя отговори така:

„Това е изключително манипулативно твърдение. Факт е, че в министерството за първи път има интерактивни дъски за работата с общините, виртуални връзки правим с хората от цялата страна“.

За сметка на това от интервюто стана ясно, че Великденски надбавки за пенсионерите няма има, защото „пенсиите ще се индексират в средата на годината“.

При евентуална ротация тя ще остане социален министър.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече