Край на мандата?! В Министерството на туризма замитат следи, прибирали и унищожавали документи

0

Ръководството на Министерството на туризма започна бавно да си събира багажа и да разчиства бюра, шкафове и документация. Това съобщиха TravelNews,позовавайки се на служители от ведомството. Причината била, че не е ясно дали сегашният екип ще остане при ротацията на правителството.

Най-усърдна в разчистването е началникът на кабинета на министъра Марияна Кордова. Тя окомплектова, прибира и унищожава документи, твърдели нейните подчинени. Същото прави и главният секретар Мирослава Николова.

През двете минава цялата поща и документация в министерството. В кабинета и при секретарките на министъра на туризма в оставка Зарица Динкова вече било поразчистено.

Засега почти сигурно е, че Динкова няма да бъде кандидат за евродепутат в листата на ПП-ДБ, каквито планове имаше преди време, коментираха пред TravelNews представители от коалицията. Тя не е искана от коалиционния партньор „Зелено движение“, откъдето напусна, а те твърдят, че са я изгонили. От крилото на съпредседателя на ПП Асен Василев също не я подкрепят. Тя се ползвала единствено с доверието на другия съпредседател – Кирил Петков, и неговият баща Петко Петков.

Именно чрез тях в момента Зарица Динкова се бори да остане на поста министър на туризма. Най-големите туристически сдружения обаче не я подкрепят и искат нейната оставка, като сред тях са Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА), Националният борд по туризъм (НБТ), Българска туристическа камера (БТК), Българска асоциация за туризъм (БАТ), Сдружението на заведенията в България (СЗБ), Българската асоциация на заведенията (БАЗ) и Алиансът на туристическата индустрия в България (АТИБ), като в последния влизат още организации на туроператори и екскурзоводи. Дори нейни съпартийци от ПП като Любомир Попйорданов, който е председател на Асоциацията на планинските водачи „Планини и хора“, поискаха нов министър на туризма.

Подкрепа за Динкова оказват Асоциацията на инкаминг агенциите (влизат представителствата на големите чужди туроператори у нас), Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти (АБТТА), изпълнителният директор на „Албена“ АД Красимир Станев и концесионерът на летищата във Варна и Бургас – „Фрапорт“. Всички те получиха държавни средства от Зарица Динкова през последните месеци да рекламират България.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече