Румен Гайтански на крака при кмета и шефа на СОС

0

Предприемачът Румен Гайтански е забелязан Столична община. По принцип той не се е мяркал там от години, въпреки че има сладък бизнес в София със сметопочистване и сметоизвозване. Според източници на „Галерия“ от „Московска“ 33 Гайтански е имал срещи с кмета Васил Терзиев и председателя на Столичния общински съвет Цветомир Петров.

Румен Гайтански по принцип избягва публичните изяви и е известен, че в медиите циркулира една-единствена негова снимка. Шофьорът му спрял до храм-паметника „Св. Александър Невски“, а бизнесменът сам и без охрана се отправил към сградата на общината. Най-вероятно Гайтански търси подкрепа при кмета Терзиев и шефа на СОС Петров, неговите фирми да продължат да почистват столицата.

Коалицията ПП-ДБ-„Спаси София“ в която  двамата имат влияние, обаче има само 23 общински съветници, които са абсолютно недостатъчни за вземане на решения. При това между. ПП-ДБ и „Спаси София“ има напрежение, защото лидерът на „софиянци“ Борис Бонев имаше мераци към шефския пост в СОС, но така и не го получи и се почувства излъган.

За да продължи сладкия си бизнес с общината, Румен Гайтански ще има нужда от подкрепа най-малкото и от общинските съветници на ГЕРБ. Там договорките обаче не се правят в местната администрация, а на най-високо ниво – лично с лидера на партията Бойко Борисов. Гайтански и Бойко никога не са афиширали публично в какви отношения са, но никой не е чувал да има напрежение между тях. В „Промяната“

даже заподозряха, че снегът и падналите дървета и клони след миналогодишната буря нарочно не са почиствани от фирмата на Гайтански, по заръка именно на Борисов. Целта – да се дискредитира новоизбраният кмет Васил Терзиев.

Дали Гайтански ще продължи да държи голяма част от сметопочистването в София след изтичането на сегашната концесия, предстои да видим. Но самият факт, че той не праща свой сътрудник в общината, а сам се появи там, е достатъчно красноречив, че този въпрос му е доста важен.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече