Истерия в редиците на „Промяната”, питат шефовете за избори

0

Кирил и Асен прегрели и телефоните на своите, питали готови ли са за вот

Взаимно звънене на пожар си организирали насред преговорите лидерите на „Продължаваме Промяната” и областните им координатори заради зациклилите договорки с ГЕРБ, научи „Уикенд”. По време на разговорите, които коалицията води с хората на Бойко Борисов, заплахата от предсрочни избори била така сериозна за Кирил Петков и Асен Василев, че двамата започнали да звънят поред на кметовете на ПП и областните координатори, за да сондират мнения дали имат готовност за мобилизиране на електората за евентуален парламентарен вот. Някои от самите ръководители на партията по места първи се сетили да звъннат на началниците си, за да питат докъде са стигнали преговорите.


За съжаление обаче нито един от тях не получил окончателен отговор или някаква конкретика. Според депутати, много от шефовете по места на ПП обвинили лично акад. Николай Денков за провала на разговорите с ГЕРБ и липсата на реални резултати седмици наред. По думите им Денков прекалено овластявал позицията си и се месел в разговорите по начин, който бил далеч от конструктивен. Опитвал се да търгува постове и на други министри, след като успя да уреди своя, възмущавали се управниците по места.
Въпреки че никой от тях не присъства на преговорите, те са притеснени за постовете си, тъй като мнозина са и областни управители. Малцина обаче успели да дадат утвърдителни отговори на лидерите си, че партията е готова за предсрочен вот наравно с еврропейския през лятото, а по думите им мобилизирането на електората след крах на преговорите ще е цяло чудо.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече