Философът Дамян Дамянов: Тато си инжектираше хормони от бик за повишаване на потентността

0

Философът Дамян Дамянов, доведен син на видния комунистически партиен функционер и соц. държавник Райко Дамянов, почина в хоспис след продължително боледуване.

Странна и трагична донякъде птица беше покойникът.

Преди да бъде повален от инсулт, той „шеташе“ между редакциите на най-известните вестници и им продаваше пикантни истории за интимния живот на социалистическата номенклатура, навличайки си гнева на нейните наследници. Идвал е и в редакцията на-в. „Минаха години“ да предлага свои произведения в подобен стил.

Самият той твърдеше, че от дете бил приятел с Владко Живков, както и любимец на Людмила Живкова, а заради близките си отношения с тях, след избухването на демокрацията не можел да си намери работа и едва свързвал двата края. Дори попаднал на мошеници, които го лишили от луксозния апартамент на Райко Дамянов и неговият наследник Дамян се озовал на улицата и спял при приятели или където е възможно. И именно това го подтикнало да отвори торбата със спомените от доброто старо време на развитото социалистическо общество.

В едно свое интервю Дамян твърдеше, че Тато си инжектирал хормони от бик за повишаване на потентността. Откъде знаеше това, никога не стана ясно. Но тези пикантни истории и досега се котират сред публиката, която с носталгия въздиша по онези времена, когато типовият хляб имаше цена от 15 стотинки за килограм, а кофичка кисело мляко струваше 26 стотинки. Трябва да му се признае, че Дамян беше наистина сладкодумен и убедителен събеседник, а където фактите не му достигаха – проявяваше забележително и правдоподобно въображение. В този смисъл напомняше на един друг чародей от соца – вездесъщият

Михаил Топалов, който говореше за следосвобожденските герои на България, сякаш са си сърбали заедно кафето в продължение на един век.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече