Внучката на Андрей Луканов се дипломира с отличие СНИМКИ

0

Внучката на убития преди 27 години премиер Андрей Луканов – София, се е дипломирала миналия месец с отличие в Софийския университет. Девойката, която поразително прилича на дядо си по мнение на нейната баба Лилия, е завършила една от най-трудните специалности – „Математика и информатика“.

Плановете на София оттук насетне били веднага да започне да си търси работно място. Тя ще има редица възможности да започне доходоносна работа, тъй като компютърните специалисти са сред най-добре платените професии у нас. Докато е била ученичка, София се е занимавала усилено с художествена гимнастика, но към днешна дата приоритет й е кариерното развитие, а не спортът. Тя е наследничка на дъщерята на Луканов Анна, която никога не се е показвала публично и последната известна за нея информация е, че преподавала рисуване на деца. Преди години се занимавала и със сценичните костюми в редица филмови продукции.

„София, дъщерята на Ани, като малка беше наредила всички свои играчки пред портрета на Андрей. Кученца, цветенца. Много разпитваше за него -кой го уби, защо. Тя е негово копие“, споделя съпругата на разстреляния през 1996 г. бивш министър-председател.

Вдовицата на Луканов Лилия съжителства именно с щерка си и  нейното дете след кончината на своя съпруг. Имало години, в които им било изключително трудно и живеели буквално на ръба на нищетата. Слушайки разговорите на своите угрижени майка и баба, които непрекъснато обсъждали, че сметките за ток са двойни, тогава малката София влизала в банята с фенерче, за да пести електричество, разказа преди време баба й.

Андрей Луканов има още една внучка – Мария, дете на сина му Карло. Нито една от двете не е познавала дядо си лично, защото се раждат след убийството му.

Мария е сериозно обвързана от дълго време със свой съученик, с когото имали намерения да създадат семейство, но едва след като се дипломират и се реализират професионално. В ученическите си години девойката преживя силен стрес покрай скандалния развод на баща си Карло и майка си Лили. Двамата имаха спорове зa родителските права, съдиха се дълго време, а Карло дори организира шествие в центъра на столицата, за да потърси подкрепата на бащи в сходно на неговото положение. Покрай пълнолетието и абитуриентския бал двамата родители са стоплили отношенията си. Карло завърши право на 50 години и до днес помага на бащи с подобни проблеми, пише „Ретро“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече