Скандал в НС: Кой шмърка в залата и кой ползва крем от тестис на усурийски тигър

0

Пореден скандал между Манол Пейков и „Възраждане“ избухна в парламента сутринта.

Всичко започна с декларацията от името на групата на „Възраждане“, изчетена от лидера ѝ Костадин Костадинов от трибуната. Тя беше по повод 20 години от присъединяването на България в НАТО. Костадинов обаче превиши времето си и Пейков започна да вика от място „Времето! Времето!“, за да му даде знак, че прекалява. И преди това е ставало повод за свади.

Самият Костадинов не реагира, но след него излезе Цончо Ганев, който заяви: „Само преди няколко дни видяхме депутатите на ПП-ДБ с едни жестове, които останах с впечатление, че шмърка някакви субстанции по време на заседание. Той го е пял и друг път това нещо – че нищо евтино не се шмърка тук. Но сега за пореден път наблюдаваме и чуваме един човек със съмнителна лична хигиена, миришещ периодично на алкохол да крещи неадекватно и да вие. Но не е нормално да имаме толкова рано сутрин пияни народни представители, а други – дрогирани“.

Затова Ганев отново предложи старата идея на „Възраждане“ за контрол с дрегер за алкохол и наркотици в парламента, като депутатите сами ще поемат разхода, пише „24 часа„.

„Не е адекватно лицето Манол Пейков да влиза пиян, а някой друг – дрогиран, в залата и да крещи толкова неадекватно. Отделно, че е некъпан отново“, каза още той.

Колегата му Ангел Георгиев пък се ядоса, че председателят Росен Желязков не му налага забележка за поведението, а често го прави с „Възраждане“.

Самият Манол Пейков не му остана длъжен и също излезе да се изкаже: „Както винаги, крадецът вига: „Дръжте крадеца“. Г-н Ганев, на който лично от Русия му изпращат всеки ден за намазване специален крем от тестис на усурийски тигър и байкалски шлемник, говори за хигиената на другите. Човек, който спи с шапчица, понеже доставката на лекарствата от Русия идва веднъж на две седмици по обясними причини. Господа, спрете, вашата игра приключи, спрете с инсинуациите. Желая ви много щастие и успехи в бъдещите ви начинания“.

От групата на „Възраждане“ се развикаха по време на изказването му и не спряха и след него, затова Желязков даде 10 минути почивка, за да се успокоят страстите, но те само се пренесоха пред пленарната зала, където репортери спряха Пейков.

„Работата на човек, който работи тук като депутат, е не само да кове закони, а да бъде народен трибун. Това съм аз в случая. Къде е имало нецензурна дума вътре от трибуна!“, каза Пейков, а репортерка го попита: „Значи вие може от трибуна да се правите на мили и възпитани, а да се биете и да се ритате по коридорите на парламента?“.

„Пак интриги ще въртим – стига! Извиних се. На „Възраждане“ няма да се извиня, защото те не го заслужават. Те ругаят и в залата, и извън залата. Проблемът е, че те минават непрекъснато границата, а те разчитат на това, че ние сме възпитани“, отговори издателят.

Около него обаче вече се бяха наредили Златан Златанов и Ангел Георгиев от „Възраждане“, които му суфлираха отстрани. Пейков отново заяви: „През живота си не съм слагал алкохол в устата“. Накрая той сам сложи край на свадата, като се върна обратно в пленарната зала.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече