Васил Терзиевгуби милиони като кмет

0

Управникът на София се надявал съдът да го отстрани от поста, не му се занимавало

Милиони левове назад е кметът на София Васил Терзиев, откакто е поел общината. Това разказаха пред „Уикенд” съветници, дочули градоначалникът да се оплаква, че без него бизнесът му потъва и губи милиони. Кметът Терзиев от няколко месеца е на поста и освен да дарява заплатата си, която увеличи до космическите 9100 лева, не е свършил нищо съществено, мърморят общинари.

През това време обаче компаниите му губят пари, тъй като Терзиев няма право да ги управлява и заради това бизнесът му сериозно западнал. Говори се дори и за конкретна сума – близо 10 милиона лева, научи още „Уикенд”. Още в началото на мандата си кметът установил, че работата в общината няма нищо общо с управлението на иновативните му компании и била бумащина и нерви. За Терзиев се говореше, че искал да се откаже от поста си още докато съветниците се разправяха кой да стане председател на Столичния общински съвет, а сега се надявал дори съдът да касира изборите в София и да го отстрани от поста, признаха още съветници пред вестника.
Кметът, който си нае частна охрана, за да обикаля столичните улици и сменя колите си, за да не бъде разпознат, буквално мечтаел да бъде отстранен, за да се върне към бизнеса си. Подобно на него преди време направиха и доста от депутатите на „Продължаваме Промяната”, които отказаха номинации за втори мандат, тъй като успешният им бизнес страдал без тяхното ръководство и зарязаха политиката в името на милионите печалба.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече