Ген. Атанасов умолявал за сглобката заради шефския пост в парламента

0

Депутати със скандален слух: Христо Иванов се оттегля като депутат

Истерия с викове и нерви видели хората на ген. Атанас Атанасов от лидера си, след като Мария Габриел се тросна и обяви, че няма да изпълни мандата и се отказва от сглобката. Генералът, чиято мечта бе да стане председател на парламента след ротацията, осъзнал, че върхът в кариерата му се изплъзва и шансът да оглави Народното събрание е равносилен на успехите му на избори – сиреч, почти нулев.

Атанасов бил така разстроен, че депутатите му не повярвали на очите си, а още по-малко на ушите си, след като нисичкият им началник едва не се разплака от трибуната, умолявайки ГЕРБ да се върнат на власт и да управляват. Унизителната реч от преди броени дни, в която Атанасов молеше за милост бившите коалиционни партньори, била единствено с цел да има шанс да оглави мечтаната институция – парламентът. В новата ситуация на нахлуващ като таран служебен кабинет, ГЕРБ няма да пуснат политик от друга партия на поста председател на събранието, научи „Уикенд”, а Атанасовите мераци тотално се изпарявали.
Тъмносините са гневни, че лидерът им се унизи публично и стана за посмешище на всички депутати и на цялата държава заради лакомията си и егото си да оглави парламента. Дори колегата му и коалиционен партньор Христо Иванов се засрамил, а след това и се покри от обществото и в последните дни лидерът на ДБ го няма никакъв.
Депутати от десницата вече пуснаха и слуха, че Христо Иванов ще гледа да се спаси от родната политика с пост в Брюксел, като стане част от евролиста, а няма да поднови мандата си в българския парламент. Амбициите на Иванов да има собствен главен прокурор и свои хора в правосъдието също като тези на ген. Атанасов били вече в забвение заради случващия се разрив с ГЕРБ и реалната опасност от нови парламентарни избори.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече