Жив да го ожалиш: Радан с 2 жилища в София, 200 бона за черни дни и 3 магазинчета

0

Евродепутатът Радан Кънев реши откровено да си каже за притежаваните от него имоти и пари, за да не стане обект на атаки по време на кампанията за Европарламента. Оказва се, че Кънев наистина не е бедняк, но това е логично. Освен че изкарва парите си като адвокат, бившият лидер на десницата взима и сериозна заплата като европейски депутат. 

Преди точно пет години влязох в кампания като кандидат за Член на ЕП (ЧЕП, това е официалната ми длъжност), купих си това сако и декларирах имущественото състояние в началото на кампанията. Днес съм минус едно кило живо тегло, плюс един диоптър късогледство, по-малко коса и повече брада, подхвана в типичния си шеговит стил Кънев.

Иначе притежавам (в семейна имуществена общност) същия апартамент в Манастирски ливади, в който живеем, гарсониера в Хиподрума, която давам под наем, по 1/6 идеална част от наследствени апартамент и три магазинчета във Варна, отчете цялата си семейна имуществена общност евродепутатът.

Радан обясни и какви коли кара: “ Тойотата продадох и купих Jeep втора ръка. Единствената ми наистина съществена придобивка е кемпер Лайка, който ще бъде окончателно изплатен до няколко месеца, пълен с няколко крила за кайт-сърф (те са на Деница и Бобо) и няколко чифта ски Stöckli, Zai и К2.“, написа той.

Семейство Къневи има общи спестявания от 100 000 евро, но вероятно част от тях ще се стопят по време на кампанията.

В общи линии – същият човек, със същото семейство (доколкото 15-годишният син е същата личност като 10-годишния, което много ме съмнява…), но с пет години по-опитен, с 16 парламентарни доклада, около 3000 законодателни изменения, 80 пленарни изказвания, 50-тина въпроса до ЕК и 100-тина граждански петиции до ЕП зад гърба си. Но дейността си отчетох вече на публична пресконференция, предстои отчетът да бъде разпространен и в достъпна визуална форма. Така направи своя обществен отчет бившият лидер на ДСБ.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече